Viivakoodinlukija

Turvallinen ja nopea tunnistus, virheiden välttäminen

Suurenna kuvaa hiiren osoittimella

Tiedustele verkkolomakkeella

Perustiedot

 • Turvallinen ja nopea tunnistus
 • Langallinen tai langaton
 • Lukuetäisyydet enintään 13 metriä
 • Oikean varastokannan ansiosta vaivaton inventaario
 • Manuaalinen tai automaattinen
 • Yksilöllisesti konfiguroitava

Nykyaikaisessa varastossa, jossa materiaalia käsitellään hyvin paljon, on tärkeää, että prosessit toimivat varmasti, mutta silti voidaan säästää aikaa. Työntekijöille tapahtuu virheitä etenkin keräilyprosesseissa (varastopaikka, nimike, nimikkeiden lukumäärä). Virheitä voidaan välttää viivakoodinlukijoiden avulla. Jungheinrichilla on valikoimissaan tähän tehtävään optimoitu teollisuuteen sopiva viivakoodinlukija, ja se tarjoaa myös asiantuntevaa laitekoulutusta.

Edut lyhyesti

 • Yhteenveto ja asiakkaalle koituvat edut
 • Kuvaus automaattilukijasta
 • Viivakoodien ja viivakoodinlukijoiden valinta
 • Kuvaus käsikäyttöisestä lukijasta
 • Jungheinrichin Auto-ID

Näytä yksityiskohtaiset edut

Yksityiskohtaiset edut

Yhteenveto ja asiakkaalle koituvat edut

Viivakoodien lukeminen tiedonsiirtoympäristössä mahdollistaa sen, että varastotyöntekijät voivat vahvistaa ja valvoa keräilytoimeksiantoja reaaliaikaisesti. Virheet havaitaan heti ja ne voidaan korjata viivytyksettä. Näin vältytään virheellisiltä toimituksilta, mikä parantaa laatua. Jungheinrich käyttää vankkoja käsikäyttöisiä tai automaattisia viivakoodinlukijoita, joita käytetään tiedonsiirtopäätteellä joko johdon avulla tai langattomasti. Viivakoodeja voidaan lukea myös handheld-päätteellä. Ne toimivat kuin kämmentietokone, jossa on sisäänrakennettu lukija, ja ne liitetään varastohallintajärjestelmään WLANin kautta.

Kuvaus käsikäyttöisestä lukijasta

Tiedonsiirtoympäristössä työntekijät saavat tiedonsiirtopäätteeseensä tai handheld-päätteeseensä tiedon siitä, missä varastopaikassa seuraavan varastoinnin tai varastosta oton tulisi tapahtua. Jos varastopaikassa ja tuotteissa/lavoissa on viivakoodi, työntekijä voi määrittää varastopaikan ja tuotteen viivakoodin. Jos varastonhallintajärjestelmä havaitsee virheen, työntekijä saa tiedon siitä välittömästi. Näin vältytään siis virheiltä. Kun ohjelmaa/ikkunaa käytetään tiedonsiirtopäätteellä, viivakoodin lukemisen jälkeen on usein painettava vielä tiettyä painiketta, jotta ohjelmisto siirtyy seuraavaan syöttökenttään tai vahvistaa tietyn menettelyn (esimerkiksi TAB tai Enter). Viivakoodinlukija voidaan ohjelmoida siten, että tämä tapahtuu automaattisesti sen jälkeen, kun viivakoodi on luettu.

Kuvaus automaattilukijasta

Automaattista viivakoodinlukijaa käytettäessä se kiinnitetään trukin haarukkakelkkaan, ja se voidaan käynnistää automaattisesti esimerkiksi haarukan piikkien välissä olevalla kuorma-anturilla. Heti, kun lukija on havainnut lavan tunnisteen, Jungheinrichin logistiikkarajapinta käsittelee sen ja lähettää tiedot varastonhallintajärjestelmään. Tämä säästää valtavasti aikaa, ja myös erehdyksiltä vältytään.

Jungheinrichin Auto-ID

Testattuihin vakiokomponentteihin perustuvia asiakaskohtaisia ratkaisuja voidaan toteuttaa erilaisten tunnistejärjestelmien (RFID:n, automaattisen viivakoodinlukijan, manuaalisesti käytettävän viivakoodinlukijan) yhdistelmän avulla. Logistiikkarajapintaan yhdistettynä ne tarjoavat täysin integroidun ja aukottoman tietovirran lavan ensimmäisestä tunnistuskerrasta siihen saakka, kunnes tavara on varastoitu kohdevarastopaikkaan. Yrityksesi varastointiprosessin perusteella räätälöidyn ratkaisun avulla taataan näin paras mahdollinen prosessiturvallisuus.

Viivakoodien ja viivakoodinlukijoiden valinta

Viivakoodinlukijoiden, viivakoodin tyypin ja koon, etikettien materiaalin ja realistisen lukuetäisyyden valinta edellyttää paljon kokemusta. Tämän osalta Jungheinrich tarjoaa ammattimaista konsultointi- ja toteutusapua.

Tiedustele verkkolomakkeella

Yhteystiedot

Jarkko Suomalainen

Puh: +358 44 779 9649
Fax: +358 9 7599 3333

Jarkko Suomalainen