Ominaisuudet
Yhteenveto ja asiakkaalle koituvat edut
Viivakoodien lukeminen tiedonsiirtoympäristössä mahdollistaa sen, että varastotyöntekijät voivat vahvistaa ja valvoa keräilytoimeksiantoja reaaliaikaisesti. Virheet havaitaan heti ja ne voidaan korjata viivytyksettä. Näin vältytään virheellisiltä toimituksilta, mikä parantaa laatua. Jungheinrich käyttää vankkoja käsikäyttöisiä tai automaattisia viivakoodinlukijoita, joita käytetään tiedonsiirtopäätteellä joko johdon avulla tai langattomasti. Viivakoodeja voidaan lukea myös handheld-päätteellä. Ne toimivat kuin kämmentietokone, jossa on sisäänrakennettu lukija, ja ne liitetään varastohallintajärjestelmään WLANin kautta.
Kuvaus käsikäyttöisestä lukijasta
Tiedonsiirtoympäristössä työntekijät saavat tiedonsiirtopäätteeseensä tai handheld-päätteeseensä tiedon siitä, missä varastopaikassa seuraavan varastoinnin tai varastosta oton tulisi tapahtua. Jos varastopaikassa ja tuotteissa/lavoissa on viivakoodi, työntekijä voi määrittää varastopaikan ja tuotteen viivakoodin. Jos varastonhallintajärjestelmä havaitsee virheen, työntekijä saa tiedon siitä välittömästi. Näin vältytään siis virheiltä. Kun ohjelmaa/ikkunaa käytetään tiedonsiirtopäätteellä, viivakoodin lukemisen jälkeen on usein painettava vielä tiettyä painiketta, jotta ohjelmisto siirtyy seuraavaan syöttökenttään tai vahvistaa tietyn menettelyn (esimerkiksi TAB tai Enter). Viivakoodinlukija voidaan ohjelmoida siten, että tämä tapahtuu automaattisesti sen jälkeen, kun viivakoodi on luettu.
Kuvaus automaattilukijasta
Automaattista viivakoodinlukijaa käytettäessä se kiinnitetään trukin haarukkakelkkaan, ja se voidaan käynnistää automaattisesti esimerkiksi haarukan piikkien välissä olevalla kuorma-anturilla. Heti, kun lukija on havainnut lavan tunnisteen, Jungheinrichin logistiikkarajapinta käsittelee sen ja lähettää tiedot varastonhallintajärjestelmään. Tämä säästää valtavasti aikaa, ja myös erehdyksiltä vältytään.
Testattuihin vakiokomponentteihin perustuvia asiakaskohtaisia ratkaisuja voidaan toteuttaa erilaisten tunnistejärjestelmien (RFID:n, automaattisen viivakoodinlukijan, manuaalisesti käytettävän viivakoodinlukijan) yhdistelmän avulla. Logistiikkarajapintaan yhdistettynä ne tarjoavat täysin integroidun ja aukottoman tietovirran lavan ensimmäisestä tunnistuskerrasta siihen saakka, kunnes tavara on varastoitu kohdevarastopaikkaan. Yrityksesi varastointiprosessin perusteella räätälöidyn ratkaisun avulla taataan näin paras mahdollinen prosessiturvallisuus.
Viivakoodien ja viivakoodinlukijoiden valinta
Viivakoodinlukijoiden, viivakoodin tyypin ja koon, etikettien materiaalin ja realistisen lukuetäisyyden valinta edellyttää paljon kokemusta. Tämän osalta Jungheinrich tarjoaa ammattimaista konsultointi- ja toteutusapua.