Yhteydenottolomake
+358 9 7599 330 Soita meille Maksuton puhelinnumero
Colossus projekti stage
Jungheinrichin sisälogistiikkaratkaisuja

Wärtsilä Finland Oy:n uusi logistiikkakeskus

Wärtsilän logistiikkakeskus hyödyntää Jungheinrichin ja DHL Supply Chainin parasta sisälogistiikkaosaamista. Jungheinrich on suunnitellut, toteuttanut ja toimittanut sisälogistiikkaratkaisuja logistiikkakeskukseen. Keskuksen operatiivisen ratkaisun kokonaissuunnittelusta vastasi DHL Supply Chain.

Projektin lähtökohdat ja taustat

Logistiikkakeskus on osa Wärtsilän tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskus Sustainable Technology Hubia, joka valmistui Vaasan Vaskiluotoon. Kooltaan noin 14 500 m2:n suuruisen logistiikkakeskuksen rakennustyöt aloitettiin kesäkuussa 2020 ja kiinteistö valmistui vuoden 2021 lopussa. Logistiikkatoiminnot siirtyivät uuteen keskukseen kevään 2022 aikana. DHL Supply Chain ja Wärtsilä suunnittelivat yhteistyössä Sustainable Technology Hubin toimintaa parhaiten palvelevan logistiikkakonseptin, johon he totesivat Jungheinrichin tarjoaman automaatioratkaisun niveltyvän saumattomasti. Päävastuussa logistiikkakeskuksen sisätilojen infrastruktuurin rakentamisesti oli DHL Supply Chain (Finland) Oy. Yritys vastaa myös logistiikkakeskuksen toiminnasta. 

Siirry Wärtsilän STH verkkosivuille >>

Ilkka Marja-aho
Myyntijohtaja DHL Supply Chain

"Olemme suunnitelleet yhteistyössä Wärtsilän kanssa Sustainable Technology Hubin toimintaa parhaiten palvelevan logistiikkakonseptin. Jungheinrichin tarjoama automaatioratkaisu niveltyy siihen saumattomasti."

Jungheinrichin, Wärtsilän ja DHL:n yhteistyö pähkinänkuoressa:

Selvitä alla olevan timelapse-videon avulla, miten tyhjä logistiikkakeskus täyttyi Jungheinrichin sisälogistiikkaratkaisuista:

Projektin sisälogistiikkaratkaisut ja toteutusvaihe 

Logistiikkakeskukselle sekä sen logistiikkaratkaisuille oli olennaista se, että ne toteutettaisiin palvelemaan Sustainable Technology Hubin operaatioita ja paikallista ekosysteemiä mahdollisimman tehokkaasti ja joustavasti. Tähän tavoitteeseen päästääkseen Jungheinrich toimitti Wärtsilä Finland Oy:n uuteen logistiikkakeskukseen kapeakäytävävaraston, EKX-kapeakäytävätrukit sekä automaattisen pientavaravaraston, jossa operoi Jungheinrichin pientavaran hyllystöhissi. Kapeakäytävävarasto valmistui joulukuussa 2021 ja pientavaravarasto luovutettiin huhtikuussa 2022 Wärtsilä Finland Oy käyttöön.

Kapeakäytävävaraston keräilykorkeus on tällä hetkellä Suomen korkein, noin 16,5 metriä, mikä pitää sisällään 21 600 lavapaikkaa. Kapeakäytävävarastossa operoivat neljä puoliautomaattista kombitrukkia, joissa on huippukehittynyt varastonavigaatio puoliautomaattisilla toiminnoilla. Automaattisen pientavaravaraston korkeus on 18 metriä ja siinä on 15 000 varastopaikkaa. Lisäksi siihen kuuluu neljä keräysasemaa ja yksi virheenkäsittelyasema. Nämä automaatioratkaisut yhdessä mahdollistavat erittäin nopean materiaalivirran Wärtsilän logistiikkakeskuksessa. 

Projektin tärkein lopputulos

Uusi toimintamalli selkeyttää materiaalivirtojen liikkumista logistiikkakeskuksesta tuotantotiloihin sekä mahdollistaa osaltaan myös tavarakuljetusten vähenemisen kaupunkialueella pienentäen kuljetusten aiheuttamaa hiilijalanjälkeä ja meluhaittaa.

Mika Harjamäki
Projektipäällikkö Wärtsilä Finland Oy

"Uuden logistiikkakeskuksen ja sinne luotujen modernien automaatioratkaisujen myötä pystymme toimimaan entistä ketterämmin, kun eri operaatioiden tarpeisiin voidaan reagoida nopealla vasteajalla."

Seuraa koko projektin toteutus lähietäisyydeltä elokuvallisella videolla

Tässä elokuvallisessa versiossa pääset lähietäisyydeltä seuraamaan, kuinka logistiikkakeskukseen asennetaan ja toteutetaan kuormalavahyllystö, automaattinen pientavarahyllystöhissi sekä kapeakäytävätrukit. Video on yhdistelmä dronekuvausta, timelapsea ja normaalia videokuvausta.

Ilkka Marja-aho
Myyntijohtaja DHL Supply Chain

"Meille kyseessä on merkittävän mittakaavan automaatioprojekti, jossa päästään hyödyntämään uusimpia teknologioita."

Automaatio muokkaa sisälogistiikan kenttää nyt vahvasti ja on avain kilpailukyvyn vahvistamisessa markkinoilla.  

Haluaisitko, että vahvistaisimme sinunkin yrityksesi kilpailukykyä?

Ilkka Marja-aho
Myyntijohtaja DHL Supply Chain

"Tämä hanke on yksiä Pohjoismaiden edistyksellisimmistä."

Wärtsilän logistiikkakeskuksessa käytettävät Jungheinrichin sisälogistiikkaratkaisut: 

Katso lisää asiakaskokemuksia Jungheinrich Suomesta: 

Haluatko sinäkin kasvattaa varastosi suorituskykyä ja lisätä tehokkuutta?

Ota meihin yhteyttä ja sovi tapaaminen konsultoinnista.

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi

Pyydä yhteydenottoa jo tänään!

Stage Dividende

Yhteydenotot lomakkeella tai

puhelimitse

Ota yhteyttä

Onko sinulla kysyttävää?