Yhteydenottolomake
+358 9 7599 330 Soita meille Maksuton puhelinnumero
Stage Automotive

Autoteollisuus

Monikansalliset toimitusketjut, uudet sähkökäyttöisyyden trendit, kuten sähköautot ja yksilölliset ajoneuvorakenteet Smat Factory -tehtaissa:  autoala elää parhaillaan perusteellista murrosta. Ratkaisevassa sekä tärkeässä asemassa ovat nopeus ja huipputason sisälogistinen asiantuntemus kilpailtaessa tulevaisuuden aiheista.

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi

Pyydä yhteydenottoa jo tänään!

Stage Dividende

Yhteydenotot lomakkeella tai

puhelimitse

Ota yhteyttä

Prosessivarma materiaalivirta: materiaalijunat

Varasto- ja tuotantohallien sisäiseen kuljetukseen käytetään useimmiten sähkökäyttöisiä trukkeja ja lavansiirto- ja pinontavaunuja. Jos on tarkoitus kuljettaa samanaikaisesti erilaisia kuorma-alustoja ja kuormia, näyttämölle astuu materiaalijunamme. Se koostuu yhdestä vetotrukista ja tavallisesti useammasta vaunusta. Niitä voidaan liittää ja irrottaa tarvittavissa paikoissa, eli niin kutsutuilla väliasemilla. Tekninen toteutus ja reittien suunnittelu perustuvat aina kyseessä olevaan tehtävään. Etenkin just-in-time-tuotannossa tuotantokoneiden materiaalin tarkalleen ajoitettu toimitus ja poistaminen on ratkaisevan tärkeää. Jungheinrichin materiaalijunajärjestelmällä on tällaisessa ympäristössä lukuisia etuja, sillä se aiheuttaa vähemmän kustannuksia ja rauhoittaa liikennetilannetta.

Autoteollisuus kiihdyttää tulevaisuuteen: Teollisuus 4.0:n ratkaisut

Autoteollisuus on muuttumassa globalisaation aikoina. Teollisuus 4.0 on tämän kehityksen mittapuu. On pystyttävä hallitsemaan monikansallisia toimitusketjuja, ja osat on kuljetettava älykkäisiin Smart Factory -tehtaisiin mahdollisimman nopeasti, varmasti, edullisesti ja ympäristöystävällisesti. Autoteollisuus ja ajoneuvorakentaminen vaativat näin luonnollisesti myös älykkäitä ja moderneja, tekniikan huippua edustavia ratkaisuja koko toimitusketjuun.

Tämä asettaa suuria vaatimuksia autoteollisuuden logistiikkaprosesseille, joiden on myös kyettävä reagoimaan joustavasti vaihtelevaan kysyntään. Yhä useammat osat ja toimitukset varustetaan esimerkiksi RFID-tunnisteilla (Radio Frequency Identification), niin että niiden sijaintia voidaan seurata jatkuvasti esineiden internetissä (IoT). Haluatko myös sinä optimoida ajoneuvorakentamisen valmistajien, tavarantoimittajien ja logistiikan palveluntarjoajien välisen tiedonkulun älykkäällä huipputeknologialla? Jungheinrich on huipputeknologiaa edustavine ratkaisuineen osaava kumppanisi autoteollisuuden haasteissa. 

Logistiikka 4.0: Varastonhallintajärjestelmä ja trukit viestivät keskenään

Varastonhallintajärjestelmämme Jungheinrich WMS toimii kapellimestarina, joka ohjaa kaikkia autoteollisuuden asiakkaidemme prosesseja ja verkottaa ne keskenään. Näin voimme automatisoida korkeavaraston tai kapeakäytävävaraston prosessit, joko kokonaan tai osittain, ja välttää samalla varastointi- ja varastosta ottovirheet. Etsitkö ajoneuvorakentamiseen räätälöityä huipputekniikan ratkaisua, jossa saat kaiken samasta osoitteesta? Meiltä löydät etsimäsi: Jungheinrichin logistiikkarajapinta viestii suoraan varastotrukkien kanssa. Näin kapeakäytävätrukit tunnistavat automaattisesti, mihin niiden on ajettava. 

Trukkimme, kuten innovatiivinen yhdistelmätrukki EKX, on varustettu RFID-lukijoihin perustuvalla transponderiteknologialla. Näin ne pystyvät rekisteröimään automaattisesti siruilla varustetut osat. Tämä säästää ratkaisevasti aikaa ja rahaa monikansallisissa toimitusketjuissa, jollaiset ovat tyypillisiä autoteollisuudessa. Trukeistamme on luonnollisesti ollut jo vuosien ajan saatavana myös sähkökäyttöisiä malleja. Täällä logistiikka on usein toiminut jopa autoteollisuuden esikuvana. Tuemme yritystäsi huipputekniikkaa edustavien logistiikkaratkaisujemme avulla autoteollisuuden paradigman muutoksessa sähköautosta aina itseajaviin autoihin saakka. 

Onko sinulla kysyttävää?