Yhteydenottolomake
+358 9 7599 330 Soita meille Maksuton puhelinnumero
Stage materiaalijunan vaunu

Materiaalijunan vaunut

Materiaalijunavaunu jokaiseen haasteeseen

Materiaalijuna koostuu vetotrukista ja vähintään yhdestä, tavallisesti kuitenkin useammasta, vaunusta. Se on käytännöllinen tilanteissa, joissa varasto- ja tuotantohallien sisällä on kuljetettava erilaisia kuormia, sillä materiaalijuna voi koostua useista erilaisista vaunuista.

Etenkin just-in-time-tuotannossa tuotantokoneiden materiaalin tarkalleen ajoitettu toimitus ja poistaminen on ratkaisevan tärkeää. Perinteisten trukkien käyttö törmää tällöin nopeasti rajoihinsa, koska useimmissa tapauksissa on tarpeen käyttää useita trukkeja samanaikaisesti. Tämä merkitsee kuitenkin suurempia investointeja ja seurannaiskustannuksia samalla kun onnettomuuksien vaara kasvaa liikenteen vilkastuessa. Materiaalijunien vaunut ovat erinomainen vaihtoehto, koska juna ajaa useamman koneen luo peräjälkeen kuljettaen eri vaunuissa erilaista tavaraa, aiheuttaa vähemmän kustannuksia ja rauhoittaen liikennetilannetta tuotannossa ja varastossa.

Vaunut: kaksi versiota, lukuisia käyttömahdollisuuksia

Materiaalijuniemme vaunuissa voit kuljettaa mitä erilaisimpia kuormia. Valittavana on kaksi perusvaihtoehtoa: portaalimalliset (versio GTP) ja E-runkomalliset (versio GTE) vaunut. Mutta monivuotisella kokemuksellamme tiedämme, että erityisiin käyttötarkoituksiin tarvitaan myös erityisiä trukkeja. Tämä koskee erityisesti tilanteita, joissa yrityskohtaiset kuljetustarpeet, epätavallinen tavara tai hankalat tilaolosuhteet vaikeuttavat sarjavalmisteisten trukkien käyttöä. Tästä syystä mukautamme vaunusi yksilölliseen käyttötarkoitukseesi. Tällä tavoin voimme yhdistää sarjatuotannon vaatiman laadun ja taloudellisuuden asiakkaan yksilöllisiin vaatimuksiin. Koko Jungheinrichin tuotevalikoiman johdonmukainen modulaarinen rakenne tekee tämän mahdolliseksi.

Vankkarakenteiset portaalivaunumme (GTP 110/210/216) pystyvät kuljettamaan suurikokoisia ja painavia kuormia – jopa 1 600 kilon painoon saakka – joustavasti ja taloudellisesti. Molemmin puolin kuormattavat vaunut mahdollistavat materiaalijunan reittien vaihtelun. Teollisuusvaunuihin on saatavana kaksi ohjausjärjestelmää: joko yksinkertainen kiinteän pyörän / ohjausrullan avulla toteutettu ohjaus tai ahtaisiin tiloihin tarkoitettu tarkkuusohjaus, jossa kaikki pyörät ohjautuvat. Tämä tekee niistä helposti käsiteltäviä. 

Kompaktit ja näppärät materiaalijunan E-runkovaunut (GTE 106/212/312) soveltuvat myöskin suuremmille ja painavammille tuotteille – jopa 1 200 kilon painoon saakka – esimerkiksi koneenosien kuljettamiseen varastosta asennuspaikkaan. Osat kuljetetaan kuormalavoilla (kuorma-alustoilla), niin että vaunut on helppo kuormata ja niiden käyttö sujuu sujuvasti. GTE-vaunuja voi liittää toisiinsa vapaasti siten, että ne voidaan kuormata ja purkaa molemmilta puolilta. Keskiakseli takaa erinomaisen ohjautuvuuden: Vaunut seuraavat tarkalleen trukin ajamaa reittiä myös pitkissä junissa ja ahtaissa paikoissa. Näin kuljettajat voivat ajaa turvallisesti hyllykäytävien sisällä ja ulkopuolella ja väistää ongelmitta mahdollisia esteitä. Liittäminen ja irrottaminen hoituu kädenkäänteessä. 

Kattava valikoima, joka ylittää yksittäisen tuotteen rajat

Käyttötarpeitasi silmällä pitäen yksilöllisesti varustettuihin materiaalijunan vaunuihin tarjoamme luonnollisesti soveltuvat vetotrukit – niitä voidaan kuitenkin käyttää myös tavallisten trukkien vaunuina – samoin kuin kokonaisratkaisut: varaston kokonaissuunnittelun, jossa hyllyt ja trukit toimivat ”käsi kädessä” yhtenä kokonaisuutena. Tämä on hyödyllistä kiinteästi määritetyissä tarkasti ajoitetuissa prosesseissa – kuten esimerkiksi kuljetettaessa materiaalia koneilla ja pois koneilta. Tällöin myös materiaalijunien yhdistäminen ohjausjärjestelmiin ja hallinnointiohjelmiin on varteenotettava vaihtoehto. Järjestelmäneuvontamme keskittyykin juuri tähän. Osoitamme sinulle tapoja ja keinoja järjestää tuotantoprosessisi sujuvammin ja tehokkaammin. Jungheinrichilla saat kaiken saman katon alta tuotteiden ja järjestelmien huolto mukaan lukien. 

Onko sinulla kysyttävää?