Yhteydenottolomake
+358 9 7599 330 Soita meille Maksuton puhelinnumero
Stage Coko
Muovitoimittajan prosessien optimointia

Sisälogistiikan vallankumous korkeavarastoissa

Keskisuuri muovitoimittaja Coko on jo yhdeksän vuosikymmenen ajan ollut alallaan luotettava toimija, jonka mottona on: ”We shape your products. Me muokkaamme tuotteesi”. Päätös asentaa yritykseen Jungheinrichin korkeavarastojärjestelmä lisäsi tehokkuutta ja prosessien optimointia.

Optimaalisia varastoprosesseja

Saksan Bad Salzuflenissa toimivan muovitoimittaja Cokon varastoprosesseja haluttiin tehostaa. Vain yksi lähetysasema ja kuormalavahyllyvarasto olivat kaikkien SAP-toiminnanohjausjärjestelmässä olevien tuotteiden käytössä. Siksi yhteen kuuluvat tavarat jouduttiin Cokossa varastoimaan erikseen, mikä tarkoitti, että keräilytrukeilta kului enemmän aikaa tavaroiden etsimiseen. Jungheinrichin automatisoitu korkeavarastojärjestelmä tarjosi ratkaisun kaikkiin ongelmiin.

Jens Kastning
Logistiikkapäällikkö, Coko-Werk GmbH & Co. KG

”Investoituamme automaattiseen kapeakäytävävarastoon logistiikkaprosessiemme kustannustehokkuus on lisääntynyt tuntuvasti.”

Korkeavarasto, johon mahtuu 3 240 lavaa

Teknisiä muoviosia valmistavan yrityksen päätoimipaikkaan Saksan Bad Salzufleniin rakennettiin korkeavarasto, jossa on tilaa 3 240 lavalle. Kattavan taloudellisen tehokkuusanalyysin perusteella yrityksessä päädyttiin automatisoituun kapeakäytävävarastoon. Jungheinrich toimitti ratkaisuun tarvittavan hyllyvarastotekniikan ja kolme automaattista ETXa-kapeakäytävätrukkia ohjausjärjestelmineen sekä huolehti lisäksi tarvittavasta WLAN-ympäristöstä ja päätteistä.

Sisälogistiikka yhdeltä ja samalta toimittajalta

Kaikki saman katon alta – se on myös perhejohtoisen Coko-Werk GmbH & Co KG:n motto. Sen päätoimintasektoria on muovisten työkalujen ja tuotteiden suunnittelu, mutta se osallistuu myös aktiivisesti työkalujen tuotantoon, muottiruiskutukseen ja komponenttien kokoamiseen sekä maalaukseen, solustukseen, hitsaukseen ja painantaan.  Cokossa on oltu tyytyväisiä talossa jo vuosia käytettyjen Jungheinrichin trukkien laatuun. Se helpotti päätöksentekoa, kun yrityksessä valittiin uuden korkeavarastojärjestelmän toimittajaa kahdesta ehdokkaasta.

Lisää tehoa

Paremman kustannustehokkuuden ja yleisen käytettävyyden kohentumisen lisäksi Jungheinrichin ratkaisu alensi muovitoimittajan energiankulutusta ja vähensi yleistä kulumista. Etukäteen suoritetun järjestelmä- ja suorituskykyanalyysin perusteella automatisoituun ympäristöön päädyttiin toteuttamaan ohjaimeen perustuva WLAN-ratkaisu. Tämän radiotiedonsiirtoratkaisun etuna on, että järjestelmään liitettyjä liitäntäpisteitä voidaan hallita keskitetysti sekä suoraan että etäohjatusti. Trukkipäätteiden ja SAP-varastonhallinnan välinen tiedonsiirto tapahtuu Jungheinrichin varastonohjausjärjestelmän kautta, joka ohjaa materiaalivirtaa, valvoo kuljetintekniikkaa ja pystyy käsittelemään yli 3 000 lavapaikkaa.

Menestyksekäs sisälogistiikan vallankumous

Cokossa on oltu tyytyväisiä Jungheinrichin ratkaisuun. Bad Salzuflenissa sijaitsevan Coko-Werk GmbH & Co. KG:n logistiikkapäällikkö Jens Kastning: ”Tämän ratkaisun ansiosta voimme nyt työskennellä FIFO-periaatteen mukaisesti. Samalla täytämme autoteollisuuden vastaavat suositukset. Lisäksi tiedämme aina, mitkä tavarat ovat missäkin varastopaikassa. Kapeakäytävätrukkien määrän ansiosta pääsemme hyödyntämään suurta redundanssia, minkä seurauksena toimituskykymme paranee. Se on etu, jonka avulla voimme tehdä hyvän vaikutuksen asiakkaisiimme.”

Onko sinulla kysyttävää?