Yhteydenottolomake
+358 9 7599 330 Soita meille Maksuton puhelinnumero
PolarPro Antti ja Juha stage 2
Kasvavan kotimaisen yrityksen toimintaa tukemassa

Litiumionitekniikkaa PolarPro Logistiikka Oy:lle

PolarPro on vuonna 2008 perustettu yritys, joka on erikoistunut henkilöstöratkaisuihin tarjoten työvoimaa logistiikan, kuljetuksen ja teollisuudenalojen tarpeisiin. Vuonna 2019 he aloittivat varaston ulkoistamispalveluun liittyvän toiminnan, jolloin PolarPro Logistiikka Oy sai alkunsa.

PolarPro Logistiikka tarjoaa varastointipalvelua tukkukaupan, jälleenmyyjäketjujen, maahantuojien ja verkkokauppiaiden sekä muiden logistiikka-alan toimijoiden tarpeisiin. Tällä hetkellä yritys vastaa 40 asiakkaan palveluvarastoinnista ja työllistää 20–30 työntekijää päivittäin. Pakkalantiellä Kehä 3:n varrella sijaitsevassa varastossa on toimitilaa 6500 neliötä, kapasiteetti noin 10 000 lavapaikalle sekä vähintään 3000 metrille pientavarahyllyä.

Siirry PolarPro Logistiikka Oy:n verkkosivuille >> 

PolarPro Logistiikan ja Jungheinrichin yhteistyö pähkinänkuoressa:

PolarPro Antti Karjlainen Quote kuva
Antti Karjalainen
Toimitusjohtaja PolarPro Logistiikka Oy

"Jungheinrichin trukit ovat toimineet erittäin hyvin ja litiumioni on mahdollistanut joustavan työskentelyn."

Koko projektin kuvaus alusta loppuun

2019 PolarPro Logistiikka Oy aloitti tarjoamaan yrityksille varastointipalvelua. Tällöin toimitusjohtaja Antti Karjalainen pyysi Jungheinrichilta tarjousta uusista trukeista. Jungheinrichin aluemyyntipäällikkö Juha Savela ehdottikin, että PolarPro ottaisi alkuun lyhytaikaisia vuokrakoneita, joita yritys voisi vuokrata lisää tai palauttaa tarpeen mukaan yhden kuukauden irtisanomisajalla. Tällä pyrittiin saamaan joustavuutta mahdollisiin muutoksiin.

PolarPro Logistiikka Oy:n konemäärä kasvoi ja myös tilat alkoivat käydä ahtaiksi. Tämän seurauksena vuonna 2022 he muuttivat uusiin tiloihin Vantaalla. Tällöin PolarPro päätti yhdessä Jungheinrichin kanssa sitoutua uusien koneiden 60 kuukauden pitkäaikaisvuokraus- ja täyden palvelun huolenpitosopimukseen.

Pitkän vuokrasopimuksen kautta trukkien vuokraus muodostui lyhytaikaista vuokrasopimusta edullisemmaksi. Lyhytaikaiset vuokrakoneet jatkoivat toimintaansa PolarPron vanhalla varastolla muuton ajan. Ja uuden varaston toiminnan takaamiseksi Jungheinrich järjesti myös asiakkaan uusiin tiloihin lyhytaikaiset vuokrakoneet siksi aikaa, kunnes uudet litiumioniakuilla varustetut trukit toimitettiin. Litiumioniakuissa käytetty tekniikka on paloturvallisempi litiumionirautafosfaatti-kemia, joka ei palaessaan ruoki itseään. Näin varaston muutto turvattiin kaluston puolesta. Uudet toimitetut koneet olivat huoltovapaita ja tarvittaessa kolmivuorotyöhön soveltuvia.

Uusien trukkien toimituksen jälkeen lyhytaikaisvuokralla olleet koneet palautettiin, lukuun ottamatta yhtä 2400mm pitkillä haarukoilla varustettua lavansiirtovaunua. Juha Savela muistuttikin, että yllättävien kiirehuippujen esiintyessä PolarPro voi edelleen vuokrata Jungheinrichin STR (short time rental) -kaluston koneita toiminnan takaamiseksi. Näin tehtiinkin jo kesäkuussa kun PolarPro Logistiikka otti lisävarastotilat käyttöön suuren varastoitavan tavaramäärän vuoksi.


Antti Karjalainen
Toimitusjohtaja PolarPro Logistiikka Oy

"Työntekijämme ovat kertoneet hankkimiemme litiumionitrukkien ajettavuuden olevan huippuluokkaa sekä erittäin mukavia käyttää."

PolarPro 2 x lavansiirtovaunut

Lähtökohdat projektille:

 • Toiminnan helppous, trukkien akkujen nopea varaaminen ja huoltovapaus olivat PolarPron yksiä tärkeimpiä mittareita uusien trukkien hankinnalle.
 • Edullinen hinta, mutta myös energiankulutuksen vähentäminen oli sellainen asia, mihin yritys halusi panostaa. Tällöin lyijyhappoakku ei ollut vaihtoehtona.

Ratkaisut: 

 • Litiumioniakkuteknologiaa hyödyntäviin trukkeihin päädyttiin niiden helppokäyttöisyyden ansiosta: ei turhia vesityksiä ja nopea akun varaaminen. Kiireessä myös akunvaihto on tarpeeton.
 • Jungheinrichin litiumionille lupaama kahdeksan vuoden takuu sekä pienempi energiankulutus vaikuttivat positiivisesti päätökseen eikä vuokrahinnassakaan ollut suurta eroa lyijyhappoakkuun verrattuna. 
 • Toimitetut lavansiirtäjät ovat integroidulla chuko-pistorasiaan kytkettävällä varaajalla varustettuja.
 • Jos akkuja halutaan varata nopeasti täyteen, asiakas voi käyttää toimitetun EKS110 keräilytrukin ulkopuolista ja nopeaa varaajaa. Tällä tavalla mahdollistettiin se ettei asiakkaan tarvitse hankkia monta nopeaa varaajaa, vaan tähän riittää muutama hidas ja tarvittaessa muutama nopea varaaja.
 • PolarPron valintaa helpotti myös se, kun he olivat käyttäneet Jungheinrichin koneita lyhytaikaisvuokralla kaksi vuotta todeten trukkien ajettavuuden olevan huippuluokkaa.

Tärkeimmät hyödyt ja aikaansaannokset

 • Helppokäyttöisyys ja varaajien yhteensopivuus.

 • Jungheinrichin oma ja sama huoltomies korjaa paikan päällä asiakkaan tiloissa kaikki varaajat ja trukit.

 • Kaikki trukit, akut ja varaajat ovat Jungheinrichin valmistamia.

 • Mahdollisesti tarvittavien varaosien saatavuus on huippuluokkaa

PolarPro Antti Karjalainen Stage
Antti Karjalainen
Toimitusjohtaja PolarPro Logistiikka Oy

"Jungheinrichin huoltomies on ollut meidän työntekijöillemme korvaamaton apu, kun he ovat halunneet konfiguroida trukkeja juuri omia tarpeitaan varten."

PolarPro Logistiikka Oy:n käytössä olevat uudet 60 kk:n vuokrasopimuksella olevat trukit:

Mediateekki PolarPro Logistiikka Oy:n varastolta

PolarPro Logistiikka Oy:

Siirry PolarPro Logistiikka Oy:n verkkosivuille 

Haluatko yhteydenottopyynnön litiumionitrukeista?

PolarPro Logistiikka Oy varasto ja logo


Onko sinulla kysyttävää?