Call4Service
Yhteydenottolomake
+358 9 7599 330 Soita meille Maksuton puhelinnumero
Jungheinrich | Hampurin suurin aurinkosähköä käyttävä p-alue
09/08/2023

Luomme kestäviä arvoja: Jungheinrich avasi Hampurin suurimman aurinkosähköä käyttävän pysäköintialueen

630 aurinkokennoa tuottavat sähköä 52 sähköauton latauspisteeseen. 
Tiiviisti rakennettujen alueiden tehokas hyödyntäminen edistää taistelua ilmastonmuutosta vastaan.
Tavoitteena on CO2e-neutraali yritystoiminta kaikissa Jungheinrichin toimipaikoissa ja tehtaissa vuoteen 2030 mennessä.

Jungheinrich on kattanut aurinkokennoilla työntekijöidensä pysäköintialueen pääkonttorissaan Hamburg-Wandsbekissa. Aurinkokennot kattavat 1 100 neliömetrin alan. Pysäköintialueen avasivat käyttöön Hampurin kaupungin taloudesta ja innovaatioista vastaava edustaja Melanie Leonhard, Jungheinrichin johtokunnan puheenjohtaja Lars Brzoska sekä Hampurin teollisuusliiton johtokunnan puheenjohtaja Matthias Boxberger. Aurinkosähköä käyttävä pysäköintialue on 630 aurinkokennollaan ja noin 200 kilowatin huipputehollaan Hampurin suurin. Jungheinrichin työntekijät voivat ladata omia sähköautojaan työpäivän aikana 48:ssa kaikkiaan 52:sta sähköauton latauspisteestä. Neljä muuta latauspistettä ovat vapaasti kaikkien käytettävissä ja osa Hampurin sähköautoille suunnattua julkista latausinfrastruktuuria. Tämän aurinkokennoilla katetun pysäköintialueen vuosittainen teho riittää lataamaan vuodessa keskimäärin 4 000 sähköauton akut. Jungheinrich on investoinut tähän pysäköintialueeseen yhteensä 1,7 miljoonaa euroa. Konserni ei ole hakenut projektiin lainkaan julkista tukea.

Hampurin kaupungin taloudesta ja innovaatioista vastaava edustaja Melanie Leonhard: ”Ilmastonsuojelun edistäminen edellyttää konkreettisia toimia paikan päällä – politiikan, yhteiskunnan ja yritysten tukemana. Jungheinrich kantaa oman vastuunsa täällä Hampurissa. Kattamalla pysäköintialueen aurinkokennoilla yritys edistää sekä uusiutuvan energian käyttöä että sähköistä liikkumista. Jokainen aurinkokennojen keräämä auringonsäde tuottaa puhtaampaa energiaa sähköautoille. Tällaiset toimet ovat sekä taloudellisesti järkeviä että myös tärkeitä tekoja planeettamme säilyttämiseksi tuleville sukupolville.”

Lars Brzoska, Jungheinrich AG:n johtokunnan puheenjohtaja: ”Me Jungheinrichilla katsomme kestävän kehityksen olevan taloudellinen, ekologinen ja sosiaalinen velvoitteemme. Jo vuodesta 2021 kaikki Jungheinrichin Saksan toimipaikat ovat käyttäneet vain vihreää sähköä. Aurinkokennoilla katetun pysäköintialueemme ansiosta tuotamme nyt itse puhdasta energiaa siellä, missä sitä myös käytetään – työntekijöidemme sähköautojen latauspisteissä. Näin edistämme osaltamme energia- ja liikennesiirtymää ja olemme jälleen askeleen lähempänä tavoitettamme Jungheinrichin kaikkien toimipaikkojen ja tehtaiden CO2e-neutraalista toiminnasta vuoteen 2030 mennessä.”

Matthias Boxberger, Hampurin teollisuusliiton johtokunnan puheenjohtaja: ”Hampurissa toimivat teollisuusyritykset ovat jo pitkään pyrkineet edistämään ilmastonsuojelua! Poliittisen keskustelun vielä pyöriessä ympäristönsuojelua vahvistavaan lainsäädäntöön sisältyvän pysäköintialueiden aurinkokennovelvollisuuden ympärillä Hampurin johtava teollisuusyritys ryhtyy tuumasta toimeen. Tämä osoittaa, että yritysten vapaaehtoinen toiminta saattaa vähentää CO2-päästöjä nopeammin kuin byrokraattiset määräykset. Hampurin alueen teollisuusyritykset ovat jo pitkään asettaneet ympäristönsuojelun yritystensä määrääviin tavoitteisiin.”

Jungheinrich aurinkovoimalan avajaiset

Uusiutuvasta energiasta saatava sähkö on vaihtoehto fossiilisille energianlähteille ja edistää samalla ratkaisevasti ilmastonsuojelua. Sähkön ja energian yhä nousevat hinnat asettavat Hampurin taloudelle haasteita, joten myös turvattu ja riippumaton energiansaanti on noussut tärkeään asemaan. Hampurin suurkaupungin alueella on vain rajoitetusti tilaa uusiutuvan energian rakentamiselle, mutta aurinkokennojen hyödyntäminen jo valmiiksi tiivisti rakennetuilla alueilla, kuten yritys- ja teollisuusalueilla, tarjoaa valtavasti potentiaalia keskustan tilatarpeelle. Jungheinrichin avaaman aurinkosähköä käyttävän pysäköintialueen on suunnitellut ja toteuttanut yritys nimeltä energielenker. Näin tuotettu vihreä sähkö virtaa suoraan alapuolella sijaitseviin sähköautojen latauspisteisiin sekä Jungheinrichin pääkonttorin tarpeisiin. Myös pääkonttorin katolle on asennettu aurinkokennoja. Jungheinrich syöttää aurinkokennojen tuottamaa ylimääräistä sähköä Hampurin yleiseen sähköverkkoon. Vuodesta 2021 lähtien kaikki Jungheinrichin Saksan toimipaikat mukaan lukien kuusi tehdasta ovat käyttäneet ainoastaan vihreää sähköä. Vähentääkseen koko Jungheinrich-konsernin sähkön, lämmön ja höyryn tuotannosta syntyviä kasvihuonepäästöjä (Scope 2) konserni pyrkii maailmanlaajuisesti vauhdittamaan siirtymistä uusiutuvien energioiden käyttöön. Siirtyminen kokonaan vihreän sähkön käyttöön on toteutettu täydellisesti jo 21 maassa. Pelkästään vuonna 2022 Jungheinrich säästi noin 18 900 tonnia CO2e-päästöjä , mikä vastaa suunnilleen 3 150 hehtaarin metsäalueen vuotuista varastointikapasiteettia. Vuoteen 2030 mennessä Jungheinrich toimii maailmanlaajuisesti kaikissa toimipaikoissaan ja tehtaissaan CO2e-neutraalisti. Sähkön tuottaminen omaan käyttöön aurinkokennojen avulla paikan päällä on tärkeä osa tätä tavoitetta.

Jungheinrich pyrkii samanaikaisesti nopeuttamaan myös sisälogistiikan sähköistymistä. Maaliskuussa 2023 Jungheinrichin viimeinen polttomoottorilla varustettu trukki tuli ulos Münchenin lähellä sijaitsevan Moosburgin tehtaan tuotantolinjalta. Siitä lähtien yritys on valmistanut vain täysin sähkökäyttöisiä trukkeja. Jungheinrich on näin ollen toimialansa ensimmäinen yritys, joka on muuttanut toimintansa täysin sähköiseen liikkumiseen. Vuonna 1953 perustettu konserni on jo 70 vuoden ajan valmistanut sähkökäyttöisiä trukkeja, jotka ovat käytössä varastoissa ympäri maailmaa. Jungheinrich on tänäänkin teknologiajohtaja varastojen sähköisessä liikkumisessa, erityisesti nykyaikaisten litiumioniakkujen osalta, sillä ne edistävät perinteisiä lyijyhappoakkuja paremmin ympäristönsuojelun tavoitteita. 

Valokuva Aurinkovoimalan avajaiset: Hampurin kaupungin taloudesta ja innovaatioista vastaava edustaja Melanie Leonhard, Jungheinrichin johtokunnan puheenjohtaja Lars Brzoska ja Hampurin teollisuusliiton johtaja Matthias Boxberger avaavat Hampurin suurimman aurinkosähköä käyttävän pysäköintialueen. / Jungheinrich

Valokuva, droonikuvassa aurinkokennoilla katettu pysäköintialue: Jungheinrich avaa konserninsa pääkonttorilla Hampurin suurimman aurinkosähköä käyttävän pysäköintialueen. / Jungheinrich

Onko sinulla kysyttävää?