Yhteydenottolomake
+358 9 7599 330 Soita meille Maksuton puhelinnumero
EcoVadis22
10/11/2022

EcoVadis -platinatason sertifiointi vastuullisuudesta

Jungheinrich kuuluu maailmanlaajuisesti tarkasteltuna vastuullisimmin toimivien yritysten yhteen prosenttiin.

Jälleen EcoVadis-platinatason tunnustus erinomaisista tuloksista ympäristönsuojelussa.

Johdonmukainen ilmastostrategia on pohjana yksityiskohtaiselle CO2-tulokselle.

Jungheinrich saavuttaa jo toisen kerran peräkkäin platinatason vastuullisuuden EcoVadis-sertifioinnissa. Näin ollen tämä sisälogistiikan asiantuntija kuuluu maailmanlaajuisesti parhaaseen yhteen prosenttiin yrityksistä ympäristönsuojelun, ihmisoikeuksien ja vastuullisten hankintaprosessien osalta.

Miten yritykset noudattavat yritysvastuutaan? Juuri tähän kysymykseen arviointijärjestö EcoVadis on etsinyt maailmanlaajuisesti vastauksia tutkimalla yli 100 000 yritystä. EcoVadis myöntää korkeimman platinatason sertifikaatin vain vastuullisimmalle yhdelle prosentille yrityksistä. Jungheinrich palkittiin juuri toisen kerran tällä vastuullisuuden korkeimmalla arvosanalla, joten se kuuluu jälleen EcoVadis-järjestön mukaan maailman vastuullisimpien yritysten joukkoon. Dr. Lars Brzoska, Jungheinrich AG:n johtokunnan puheenjohtaja, kertoo: ”Jungheinrich luo kestäviä arvoja – siitä kertovat toistuvat platinatason EcoVadis-tunnustukset. Perheyrityksenä tavoitteemme on yhdistää innovatiiviset tuotteet ja taloudellinen menestys ekologiseen ja sosiaaliseen vastuuseen.”

EcoVadis arvostaa erityisesti Jungheinrichin toimintaa ympäristönsuojelun saralla ja arvioikin yrityksen toiminnan olevan tällä osa-alueella ”erinomaista”. Jungheinrich pyrkii jatkuvasti kohti tavoitettaan olla ilmastoneutraali, joten se on sitoutunut myös Pariisin sopimuksen mukaiseen 1,5 asteen ilmastotavoitteeseen. EcoVadis-arvioinnissa on mainittu myös uusiutuvan energian käyttö esimerkiksi tuottamalla omaa aurinkosähköä aurinkokennoilla. Lisäksi Jungheinrich on jo vuosia sitten sitoutunut noudattamaan omia työ- ja ihmisoikeussääntöjään kaikissa suoramyyntiorganisaatioissaan, joita on 41 maassa eri puolilla maailmaa. Jotta Jungheinrich voi varmistua vastuullisista hankintaprosesseista, se arvioi kaikki toimittajansa järjestelmällisesti ihmisoikeuksien ja ympäristönsuojelun sekä compliance-toiminnan osalta, jolla tarkoitetaan kaikkien ulkoisten ja sisäisten sääntöjen noudattamista. Tällä hetkellä tämä koskee yli 700 toimittajaa, jotka muodostavat yli 75 % Jungheinrichin maailmanlaajuisesta myyntivolyymista.

Nykyinen platinatason tunnustus on Jungheinrichille jo neljäs EcoVadiksen myöntämä huipputason sertifiointi. Vuosina 2019 ja 2020 Jungheinrich saavutti kultatason ja 2021 ensimmäistä kertaa platinatason. Yritys jatkaa määrätietoisesti sitoutumistaan vastuullisuusperiaatteisiin.

Maailman johtaviin yritysvastuun arvioijiin kuuluva EcoVadis on arvioinut maailmanlaajuisesti yli 100 000 yritystä. Menetelmä pohjautuu kansainvälisiin vastuullisuusstandardeihin, ottaa huomioon yli 200 myyntikategoriaa ja 175 maata. Tarkastuksessa käytetään 21 indikaattoria neljällä eri osa-alueella: ympäristönsuojelu, työ- ja ihmisoikeudet, etiikka ja vastuulliset hankintaprosessit.

Lisätietoja EcoVadis-vastuullisuusarvioinnista saat alla olevaa painiketta klikkaamalla (avaa uuden välilehden):

EcoVadis >>
 

Onko sinulla kysyttävää?