Yhteydenottolomake
+358 9 7599 330 Soita meille Maksuton puhelinnumero
Picture to press release sustainability
12/16/2020

Jungheinrich mukana ”50 Sustainability & Climate Leaders“ -hankkeessa

Ilmastonmuutos on yksi aikamme tärkeimpiä ja polttavimpia puheenaiheita. Me Jungheinrichilla olemme sitoutuneet kestävään kehitykseen ja konsernimme kunnianhimoinen tavoite onkin CO2-neutraliteetti. Katsomme kestävän kehityksen olevan taloudellinen, ekologinen ja sosiaalinen velvoitteemme.

Hampuri, Saksa: Jungheinrich on liittynyt ”50 Sustainability & Climate Leaders“ -hankkeeseen, joka koostuu useista maailman johtavista yrityksistä ilmastonsuojelun ja kestävän kehityksen alalla. 50 hankkeeseen osallistuvaa ja eri toimialoja edustavaa kansainvälistä konsernia on asettanut tavoitteekseen ottaa johtavan roolin taistelussa ilmastonmuutosta vastaan ja siten antaa panoksensa YK:n 17 kestävän kehityksen tavoitteen täyttämiseksi (UN Sustainable Development Goals, UNSDG).

”Ilmastonmuutos on yksi aikamme polttavimmista ongelmista. Me Jungheinrichilla katsomme kestävän kehityksen olevan taloudellinen, ekologinen ja sosiaalinen velvoitteemme. Osallistumisemme ”50 Sustainability & Climate Leaders“ -hankkeeseen kuvastaa tätä. Energiatehokkailla trukeillamme ja älykkäillä automaatioratkaisuillamme vähennämme sisälogistiikan CO2-päästöjä. Siten tuotamme kestäviä arvoja ja annamme panoksemme taistelussa ilmastonmuutosta vastaan“, sanoo Dr. Lars Brzoska, Jungheinrich AG:n johtokunnan puheenjohtaja.

Äskettäin julkaistussa 2025+-strategiassaan Jungheinrich on ankkuroinut kestävyyden entistäkin vahvemmin yritykseen ja asettanut sille kunnianhimoisia tavoitteita. Konsernin tavoitteena on CO2-neutraliteetti. Ottamalla käyttöön järjestelmällisen kestävyyden hallinnan yrityksessä ja koko toimitusketjussaan Jungheinrich on määritellyt selkeät vastuualueet ja luonut läpinäkyvyyttä sekä siten varmistanut enemmän kestävyyttä. Dr. Brzoska sanoo: ”Yritysvastuun kantaminen merkitsee Jungheinrich-perheyritykselle tuottoisan kasvun yhdistämistä sosiaalisiin ja ekologisiin näkökohtiin. Tämä yrityskuva kannustaa meitä olemaan mukana kehittämässä toimialamme tulevaisuutta.“ Koneenrakennuksen alalla Jungheinrich kuuluu jo nyt kestävimpään kahteen prosenttiin yrityksistä.

Varaston energiatehokkuuden osalta Jungheinrich on kiistaton ykkönen, ja sisälogistiikassa sillä on johtava asema innovatiivisten energiajärjestelmien kehityksessä. Yli 98 prosenttia Jungheinrichin valmistamista trukeista on sähkökäyttöisiä. Jungheinrich on siten toimialansa edelläkävijä. Yritys on panostanut sähkömoottoreihin jo perustamisestaan vuonna 1953 alkaen. Tällä hetkellä koko maailmassa on käytössä yli miljoona Jungheinrichin sähkötrukkia. Mikään muu sisälogistiikan yritys ei ole panostanut litiumioniakkuun näin johdonmukaisesti.  Erityisesti huomattakoon, että Jungheinrich käyttää itse valmistamissaan akuissa kennokemiaa, johon ei tarvita kiisteltyä raaka-ainetta kobolttia. Litiumionitrukin CO2e-päästöt ovat dieselmoottoriin verrattuna jopa 52 prosenttia pienemmät, minkä lisäksi kestävillä ja uudelleenkäytettävillä akuilla on pidempi elinkaari.

Trukkiensa tehdaskunnostuksen ansiosta Jungheinrichilla on selkeä osuus ilmastonsuojelussa. Käytettyjen trukkien tehdaskunnostus ja siten elinkaaren pidentäminen kahdella tai jopa kolmella käyttöjaksolla vähentää merkittävästi raaka-aineiden ja energiankulutusta. Tämä alentaa CO2e-päästöjä yli 80 prosenttia uudistuotantoon nähden. Käytetyt trukit ovat tällöin yhtä hyviä kuin uudet. Jungheinrichin käytetyissä trukeissa yhdistyvät taloudelliset, tekniset ja ekologiset edut. Korkealaatuisen tehdaskunnostuksen ansiosta Jungheinrichin käytetyt trukit ovat erityisen luotettavia, ja niillä on vähäinen käyttökatkoriski.

Myös automaatiossa ja digitalisoitumisessa Jungheinrich on edelläkävijä. Varastotekniikka, trukit ja ohjelmisto muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden ja takaavat, että ihminen, koneet ja varasto kommunikoivat keskenään, toimivat yhteistyössä ja täydentävät toisiaan. Tästä osoituksena ovat sekä automaattitrukit että yli 40 metrin korkuiset, automaattiset korkeavarastot. Automaattiset ratkaisut minimoivat virheet, välttävät tarpeettomia kuljetuksia, aiheuttavat vähemmän onnettomuuksia ja auttavat siten osaltaan merkittävällä tavalla vähentämään logistiikan energiankulutusta ja päästöjä. Jungheinrich on yhteistyökumppaninsa kanssa kehittänyt täysautomatisoidun ratkaisun ”Vertical Farming“ -menetelmään. Sen tarkoituksena on saavuttaa älykkäiden ratkaisujen avulla mahdollisimman moniulotteista tehokkuutta ja kestävyyttä tässä maanviljelyksen uudessa ja modernissa muodossa. Siten jopa keskellä aavikkoa voidaan viljellä salaattia. Perinteiseen viljelyyn verrattuna tällä tekniikalla kulutetaan 90 prosenttia vähemmän vettä ja voidaan luopua kokonaan torjunta-aineiden käytöstä.

Lisätietoja tiedotusvälineille antaa:

Mika Laatikainen,

Jungheinrich Lift Truck Oy,

040-8336359

mika.laatikainen@jungheinrich.fi

Jungheinrich yrityksenä

Vuonna 1953 perustettu saksalainen Jungheinrich on maailman johtavia sisälogistiikan alan ratkaisutoimittajia. Jungheinrichilla on kattava valikoima trukkeja, automaatiojärjestelmiä ja palveluja, ja yritys tarjoaa asiakkailleen räätälöityjä ratkaisuja Teollisuus 4.0:n haasteisiin. Hampurissa pääkonttoriaan pitävällä konsernilla on maayhtiöt 40 maassa ja kumppanien kautta hoidettava edustus yli 80 muussa maassa eri puolilla maailmaa. Jungheinrichin palveluksessa on kaikkiaan 18 000 henkilöä, ja konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 4,07 miljardia euroa. Jungheinrichin osake on mukana saksalaisessa SDAX-indeksissä.

Onko sinulla kysyttävää?