Call4Service
Yhteydenottolomake
+358 9 7599 330 Soita meille Maksuton puhelinnumero
3 peräkkäinen EcoVadis platinatason sertifikaatti | Jungheinrich
10/20/2023

Kolmas peräkkäinen EcoVadis-sertifikaatti Jungheinrichille

EcoVadis platinatason sertifikaatti myönnetään ainoastaan yhdelle prosentille yrityksistä maailmassa. Sertifikaatti on tunnustus siitä, että Jungheinrich kuuluu maailman vastuullisimpiin yrityksiin. Se on lisäksi osoitus yrityksen erinomaisesta työstä ja saavutuksista kestävän kehityksen parissa.

EcoVadis on jälleen kerran myöntänyt Jungheinrichille platinatason sertifikaatin sitoumuksellisesta yritystoiminnasta, mikä vahvistaa Jungheinrichin aseman maailmanlaajuisesti vastuullisimpien yritysten parhaan yhden prosentin joukossa.

  • Jungheinrich on jälleen kerran yksi maailmanlaajuisesti vastuullisimmista yrityksistä
  • Tunnustus erinomaisesta toiminnasta ympäristön saralla
  • Osoitus vahvasta sitoutumisesta ihmisoikeuksiin ja kestäviin toimitusketjuihin

Kansainvälinen yritysten yhteiskunnallista vastuuta arvioiva EcoVadis on jo kolmannen kerran peräkkäin myöntänyt Jungheinrichille platinasertifikaatin vastuullisesta yritystoiminnasta. EcoVadis palkitsee näin Jungheinrichin erinomaisen sitoutumisen ympäristöä, työ- ja ihmisoikeuksia, etiikkaa sekä vastuullisia hankintaprosesseja kunnioittavaan toimintaan. Platinatason sertifioinnilla EcoVadis vahvistaa, että Jungheinrich kuuluu edelleen maailmanlaajuisesti vastuullisimpien yritysten parhaaseen yhteen prosenttiin.

”Jungheinrich luo kestäviä arvoja. Pyrimme yhdistämään taloudellisen menestyksen ekologiseen ja sosiaaliseen vastuuseen. EcoVadisin jälleen kerran myöntämä platinatason sertifikaatti on osoitus siitä, että olemme onnistuneet tässä. Meille se on vahvistus onnistumisesta ja samalla velvoite jatkaa ja laajentaa sitoumustamme tulevaisuudessa edelleen strategiamme 2025+ puitteissa. Vastuullisuus on ja pysyy konsernimme toiminnan perustana”, sanoo Dr. Lars Brzoska, Jungheinrich AG:n johtokunnan puheenjohtaja.

Ympäristönsuojelun ja ihmisoikeuksien edelläkävijä

EcoVadis korosti tänä vuonna erityisesti Jungheinrichin erinomaista toimintaa ympäristön suojelemiseksi. Yritys sai parhaat pisteet muun muassa tehokkaista toimistaan kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi ja arvokkaiden luonnonvarojen säästämiseksi. Jungheinrich on sitoutunut selkeästi 1,5 asteen ilmastotavoitteeseen, ja vuoteen 2030 mennessä yritys aikoo toimia maailmanlaajuisesti kaikissa toimipaikoissaan ja tehtaissaan CO2e-neutraalisti. Jo vuodesta 2021 lähtien kaikki Jungheinrichin Saksan toimipaikat mukaan lukien kuusi tehdasta ovat käyttäneet ainoastaan vihreää sähköä. Siitä lähtien Jungheinrich-konserni on jatkanut maailmanlaajuisesti uusiutuviin energialähteisiin siirtymisen edistämistä. Siirtyminen kokonaan vihreän sähkön käyttöön onkin toteutettu täydellisesti jo 21 maassa. Tärkeä tekijä tässä on oman aurinkosähkön tuottaminen. Tätä varten yritys edistää jatkuvasti toimipaikkojensa varustamista aurinkosähköjärjestelmillä. Viimeisimpiä toimenpiteitä on Hampurissa sijaitsevan yrityksen pääkonttorin pysäköintialueen kattaminen 1 100 neliömetrin kokoisella aurinkokennojärjestelmällä. Lisäksi Jungheinrich säästää resursseja vaihtotrukkien tehdaskunnostuksen avulla. Jopa 99 % trukeissa käytetyistä raaka-aineista käytetään uudelleen tai kierrätetään. Uusien tuotteiden valmistukseen verrattuna yritys säästää näin jopa 80 % CO2e-määrästä.

Jungheinrich pyrkii myös voimakkaasti varmistamaan ihmisoikeuksien noudattamisen koko arvoketjussaan. Tätä varten yritys on laajentanut nykyistä vastuullisten hankintaprosessien hallintajärjestelmää siten, että siinä otetaan erityisesti huomioon ihmisoikeusnäkökohdat. Tiukentaakseen sisäisiä prosessejaan ihmisoikeuksia koskevien huolenpitovelvollisuuksien noudattamisen varmistamiseksi Jungheinrich on ottanut käyttöön vastaavan riskienhallintajärjestelmän ja määrännyt ihmisoikeusvastaavan lisäksi myös muita valvontaelimiä, kuten ihmisoikeusneuvoston ja konsernin ihmisoikeusasiantuntijat. Yrityksessä tehdään säännöllisiä riskianalyysejä mahdollisten ihmisoikeusloukkausten tunnistamiseksi, arvioimiseksi ja ehkäisemiseksi varhaisessa vaiheessa. 


EcoVadisin tänä vuonna myöntämä platinatason sertifikaatti on Jungheinrichille jo kolmas peräkkäinen vuosien 2021 ja 2022 jälkeen. Sitä ennen yritykselle myönnettiin kultatason sertifikaatti vuosina 2019 ja 2020. EcoVadisia pidetään yhtenä maailman johtavista yritysten vastuullisuutta arvioivista laitoksista. Vain vastuullisimmat yksi prosenttia kaikista arvioiduista yrityksistä saavat EcoVadisin platinasertifikaatin. Yhteensä EcoVadis analysoi maailmanlaajuisesti yli 100 000 yrityksen kestävyyden hallintaa ympäristön, työ- ja ihmisoikeuksien, etiikan ja vastuullisten hankintaprosessien osalta.

Lisätietoja EcoVadis-vastuullisuusarvioinnista saat alla olevaa painiketta klikkaamalla (avaa uuden välilehden):

EcoVadis >>

Tutustu lisää kestävään kehitykseen Jungheinrichilla:

Onko sinulla kysyttävää?