Call4Service
Yhteydenottolomake
+358 9 7599 330 Soita meille Maksuton puhelinnumero
Jungheinrich vähentää omat kasvihuonekaasupäästöt nollaan
02/14/2024

Jungheinrich on sitoutunut vähentämään kasvihuonekaasupäästönsä nollaan - SBTi -aloite on validoinut tavoitteen

  • Nollapäästöt koko arvoketjussa vuoteen 2050 mennessä. 

  • Tieteellisesti perusteltu strategia ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta vastaan. 

  • Jungheinrichin toimipaikat 28 maassa saavat kaiken sähkönsä uusiutuvista energialähteistä.

Kasvihuonekaasupäästöt nollaan - Jungheinrich sitoutuu nollapäästöstrategiaan

”Science Based Targets” -aloite (SBTi) on tarkistanut ja vahvistanut Jungheinrichin ilmastotavoitteen vähentää omat kasvihuonekaasupäästönsä nollaan. SBTi:n mukaan tämän Hampurissa sijaitsevan sisälogistiikan ratkaisujen toimittajan kunnianhimoinen tavoite edistää osaltaan ilmaston lämpenemisen rajoittamista 1,5 celsiusasteeseen ja on siten yhdenmukainen Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden kanssa. Jungheinrich on yksi harvoista aloitteeseen osallistuvista yrityksistä maailmassa, jonka nollapäästötavoitteen SBTi on vahvistanut. Tähän mennessä aloite on vahvistanut nollapäästötavoitteet alle kymmenen prosentin kohdalla kaikista osallistujista.

Jungheinrich on sitoutunut vähentämään kasvihuonekaasupäästönsä (Scopet 1–3) nollaan koko arvoketjussa vuoteen 2050 mennessä. SBTi on nyt vahvistanut tähän tarvittavat välivaiheet ja määritellyt maailman ensimmäisen riippumattoman tarkastusstandardin yritysten ilmastonsuojelutoimille.

Dr. Lars Brzoska, Jungheinrich AG:n toimitusjohtaja:

”Ihmisen aiheuttama kasvihuoneilmiö ja siihen liittyvä maailmanlaajuinen lämpötilan nousu voidaan rajoittaa 1,5 celsiusasteeseen vain tieteelliseen tutkimukseen perustuvilla toimilla. Vain tällä tavoin voimme ihmiskuntana varmistaa, että ilmastonmuutoksen rajuja seurauksia ja riskejä vähennetään huomattavasti.”

Taistelu ilmastonmuutosta vastaan - Jungheinrich toteuttaa kestävää kehitystä vihreillä toimenpiteillä

Jungheinrich liittyi SBTi:hen vuonna 2021 ja sitoutui näin virallisesti edistämään aktiivisesti 1,5 asteen ilmastotavoitteen saavuttamista. Tässä yhteydessä konserni ajaa muun muassa sähköntuottonsa maailmanlaajuista muuttamista uusiutuviin energialähteisiin perustuvaksi. Nykyään Jungheinrichin toimipaikat 28 maassa saavat sähkönsä ainoastaan uusistuvista energianlähteistä. Vähentääkseen edelleen kasvihuonekaasupäästöjä omassa liiketoiminnassaan yhtiö on ottanut käyttöön myös muita toimenpiteitä, kuten fossiilisten polttoaineiden asteittaisen käytön lopettamisen ja ajoneuvokannan täydellisen sähköistämisen.

Jungheinrich pyrkii myös jatkuvasti parantamaan tuotteidensa kestävyyttä, jotta päästöjä voitasiin vähentää kattavasti koko arvoketjussa. Jungheinrichin litiumioniakuilla varustetut trukit kuluttavat jo nyt noin 20 prosenttia vähemmän energiaa päivittäisessä käytössä (lyijyhappovaihtoehtoihin verrattuna). Jos ne toimivat lisäksi myös vihreällä sähköllä, ne eivät aiheuta juurikaan päästöjä käytön aikana.

Kunnianhimoiset ilmastotavoitteet - Jungheinrich ottaa myös kumppanit mukaan tavoitteisiin

Dr. Lars Brzoska: ”Olemme asettaneet itsellemme kunnianhimoisia tavoitteita. Ilmastokriisin ratkaiseminen on äärimmäisen haastava tehtävä. Vain yhdessä voimme luoda kestävämmän maailman tuleville sukupolville. Jungheinrich tekee oman osuutensa.” Tästä syystä myös liikekumppanit on otettu tiiviisti mukaan matkalle kohti nollakasvihuonepäästöjä. Jungheinrich on tällä hetkellä tutkinut yli 700 toimittajaa ympäristönsuojelukysymyksiin liittyen. He muodostavat jo yli 75 prosenttia Jungheinrichin maailmanlaajuisesta myyntivolyymista.

Lisätietoja ilmastonmuutosaiheistamme

Lisätietoja Jungheinrichista ja Science Based Targets -aloitteesta löydät täältä >> https://www.jungheinrich.com/nachhaltigkeit/klimaschutz-1528474
ja täältä >> https://sciencebasedtargets.org/companies-taking-action#dashboard (Haku: ”Jungheinrich”).

Lue lisää kestävästä kehityksestä sivuiltamme:

Onko sinulla kysyttävää?