Yhteydenottolomake
+358 9 7599 330 Soita meille Maksuton puhelinnumero
Verkkokauppa
Verkkokaupan lähetysprosessien automatisointi

Automaattitrukit tehostavat lähetysprosesseja

Jungheinrich automatisoi amerikkalaisen verkkokaupan edelläkävijän kuljetusjärjestelmän ja lisäsi samalla prosessien luotettavuutta.

Jungheinrich sai tehtäväkseen automatisoida amerikkalaisen verkkokaupan edelläkävijän 500 metrin pituisen lavojen kuljetusreitin keräilyalueelta pakkausasemille. Tarkoituksena oli irrottaa työntekijät aiemmin manuaalisesti suoritetuista kuljetustehtävistä.

Amerikkalaisella yrityksellä on yhdeksän logistiikkakeskusta Saksassa, joista tilauksia voidaan tietyissä tapauksissa toimittaa asiakkaille jopa vain muutaman tunnin kuluessa. Siksi tilausten nopeat toimeenpanoajat ja luotettavuus olivat varastojärjestelmän automatisoinnin tärkeimpiä edellytyksiä.

Vähemmän työntekijöiden käyttämiä kuljetusreittejä 

Työntekijät haluttiin mahdollisimman pitkälti irrottaa kuljetukseen liittyvistä tehtävistä, kuten valmiiksi kerättyjen tavaroiden kuljetuksesta lähettämöön. Myös tyhjien lavojen palauttaminen pakkausasemille haluttiin automatisoida ja järjestää uudelleen.

Julius Hartje
Senior Operations Manager

”Työntekijämme ovat oppineet käyttämään järjestelmää ja samalla huomanneet automaattitrukkien todella vähentävän heidän rasitustaan ja prosessien sujuvan.”

Automatisoidut prosessit keventävät työtaakkaa

Jungheinrichin ratkaisu oli automaattitrukkien käyttäminen joustavasti kuljettajien ohjaamien trukkien rinnalla.

Jungheinrichin kuljettajaton kuljetusjärjestelmä koostuu viidestä, jopa 1,5 tonnin kuormille soveltuvista ERC 215a -automaattitrukeista. Lasernavigoinnin ansiosta vastaanotto- ja keräilyasemien lähestyminen sujuu erittäin tarkasti ja niissä suoritettavat toiminnot hoituvat automaattisesti.

Kaikissa trukeissa on henkilöturvaskannerit ja -anturit.

Asennus ja liitettävyys IT-järjestelmään

Jungheinrichin logistiikkarajapintaohjelmiston ansiosta automaattitrukkeja voidaan käyttää tablettilaitteelta, ja työmääräysten syöttäminen onnistuu vaivattomasti helppokäyttöisen dialogin avulla. Seuraava automaattitrukki vastaanottaa ja käsittelee määräyksen täysin automatisoidussa järjestyksessä.

Yrityksen olemassa olevaa WLAN-ympäristöä hyödynnettiin ERC 215a -trukkien tiedonsiirrossa. 

Asiakkaan investointi uuteen automatisoituun logistiikkakeskukseen maksoi itsensä takaisin alle vuodessa ja samalla työntekijöiden työreitit ja työtaakka vähenivät tuntuvasti.

Siten uusi automatisoitu järjestelmä on osoittautunut kaikkien osapuolten kannalta kannattavaksi investoinniksi.

Onko sinulla kysyttävää?