Yhteydenottolomake
+358 9 7599 330 Soita meille Maksuton puhelinnumero
Stage-kuva EFG 2 ja 3 lehdistötiedotteeseen
10/07/2021

Uusi sukupolvi: Jungheinrichin bestsellerin tuottavuus ja tehokkuus paranevat entisestään

Jungheinrichin mallisarjojen 2 ja 3 sähkökäyttöiset vastapainotrukit uudistuvat.

Hydrauliikkajärjestelmä tehostuu, turvallisuus paranee.

Jungheinrich jatkaa sähkökäyttöisten vastapainotrukkiensa menestystarinaa ja tuo markkinoille päivitetyn version mallisarjoista 2 ja 3. Trukkien hydrauliikka, turvallisuus ja ohjelmisto on kauttaaltaan optimoitu.

Uuden sukupolven ensimmäinen trukki on lähtenyt Jungheinrichin Moosburgin tehtaalta kansainvälisille markkinoille. Tuotannon siirtyminen uuteen trukkisukupolveen sujui saumattomasti ilman ylimääräisiä tuotantokatkoksia.

Mallisarjat 2 ja 3 sisältävät yhteensä 12 erilaista trukkimallia. Kolmi- ja nelipyöräisinä malleina saatavissa olevat trukit pystyvät nostamaan jopa 1 300–2 000 kg:n painoisia kuormia jopa 7 000 mm:n korkeuteen. Enimmillään jopa 17 km/h kulkevat trukit takaavat tehokkaan työskentelyn sekä varaston sisä- että ulkotiloissa.

Nyt toteutetun uudistuksen myötä Jungheinrich on lisännyt trukkien hydrauliikkajärjestelmän tehoa jopa 20 %. Siten myös enimmäistyöskentelyteho on kasvanut merkittävästi. Referenssitrukkina käytettävän EFG 320:n tuntikohtainen käsittelyteho on jatkossa jopa viisi tonnia aiempaa suurempi. Uusi hydrauliikkajärjestelmä pitää huolen merkittävästi paremmasta tehokkuudesta ja suorituskyvystä myös käytettäessä lisälaitteita, kuten teleskooppihaarukoita ja kääntö- tai pihtilaitteita. Samanaikaisesti energiankulutus käsiteltyä lavaa kohden on vähentynyt jopa 10 %. ”Nyt toteutettujen parannusten myötä mallisarjojen 2 ja 3 trukit vastaavat asiakkaidemme tarpeisiin tehokkaan ja kestävän sisälogistiikan osalta entistäkin paremmin. Tämän tavoitteen toteutumisesta kertovat lukuisat tilaukset”, toteaa Thomas Angstenberger, Jungheinrichin vastapainotrukkien tuotepäällikkö.

Mukautetun ohjelmiston ansiosta entistä turvallisempi

Uudistuksen myötä Jungheinrich on tehnyt vastapainotrukkiensa käytöstä entistä turvallisempaa. Uusi ohjausohjelmisto valvoo jatkuvasti ajo-, työ-, hydrauliikka- ja ohjaustoimintoja. Sen seurauksena monipuoliseen käyttöön soveltuvien trukkien turvallisuus paranee, tapaturmat vähenevät ja tuottavuus kasvaa. Uuden ohjelmiston ohella turvallisuudesta pitävät huolen myös Jungheinrichin omaa tuotantoa olevat avustavat järjestelmät ja vakiovarusteina olevat turvaominaisuudet, kuten automaattinen pysäköintijarru. Kriittisillä varastoalueilla Jungheinrichin zoneCONTROL-järjestelmä suojaa törmäyksiltä.

PureEnergy ja litiumionitekniikka takaavat energiatehokkuuden

Mallisarjojen 2 ja 3 sähkökäyttöiset trukit on varustettu uusimmilla vaihtovirtamoottoreilla ja Jungheinrichin energiatehokkaalla PureEnergy-tekniikalla. Kumpikin niistä lisää trukkien hyötysuhdetta merkittävästi. Tämän lisäksi trukit ovat saatavissa modernilla litiumionitekniikalla varustettuina. Akkujen varaaminen sujuu nopeasti ja vaivattomasti välivarausta hyödyntäen, joten ne soveltuvat ihanteellisesti monivuorokäyttöön. ”Litiumioniakkujen käyttöikä on kolme kertaa perinteisiä akkuja pidempi. Uskomme monien asiakkaidemme valitsevan litiumionivarustuksen, joten olemme mukauttaneet Moosburgissa tapahtuvat asennusprosessimme sen mukaisesti. Päivittäisessä käytössä litiumioniakuilla on useita etuja lyijyakkuihin verrattuna. Esimerkiksi huoltotarve jää kokonaan pois”, kertoo Thomas Angstenberger.

Mukava ohjaamo

Kolmi- ja nelipyöräiset trukit on viimeistelty mukavuutta silmällä pitäen: sekä ohjauspylväiden korkeus ja kallistus että hallintalaitteiden vipujen järjestys ja liikesuunnat ovat mukautettavissa yksilöllisesti, joten ne tekevät ohjaamosta erityisen ergonomisen. Kompaktin maston läpi kuljettajalle tarjoutuva avara näkymä takaa, ettei kuorma pääse karkaamaan kuljettajan näköpiiristä.

Olennaisin ero mallisarjojen 2 ja 3 välillä piilee pyörien ja ohjausjärjestelmän sijoittelussa: mallisarjan 2 kolmipyöräisissä trukeissa on ketteryyttä lisäävä kaksoispyörä takaosassa, kun taas mallisarjan 3 nelipyöräisissä trukeissa on korkealle nivelöity taka-akseli, joka takaa paremman vakauden epätasaisilla alustoilla ja kuoppien yli ajettaessa.

Lisätietoja mallisarjoista 2 ja 3: 

Lisätietoja tiedotusvälineille antaa:

  • Mika Laatikainen
  • Jungeinrich Lift Truck Oy
  • 040 833 6359
  • mika.laatikainen@jungheinrich.fi, www.jungheinrich.fi


Jungheinrich yrityksenä

Vuonna 1953 perustettu saksalainen Jungheinrich on maailman johtavia sisälogistiikan alan yrityksiä. Jungheinrich on trukkien, logistiikkajärjestelmien ja palvelujen kokonaistoimittaja, jonka laajasta valikoimasta löytyy yksilöllisiä ratkaisuja Industry 4.0:n asettamiin haasteisiin. Hampurissa pääkonttoriaan pitävällä konsernilla on maayhtiöt 40 maassa ja kumppanien kautta hoidettava edustus yli 80 muussa maassa eri puolilla maailmaa. Jungheinrichin palveluksessa on kaikkiaan yli 18 000 henkilöä maailmanlaajuisesti ja konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 3,8 miljardia euroa. Jungheinrichin osake on mukana saksalaisessa SDAX-indeksissä.

Onko sinulla kysyttävää?