Yhteydenottolomake
+358 9 7599 330 Soita meille Maksuton puhelinnumero
Stage Solupharm
Lisätehoa varastoon

Automatisoitu sisälogistiikka takaa prosessien luotettavuuden

Saksan Melsungenissa sijaitsevan Solupharmin automatisoitu sisälogistiikkaratkaisu takaa erinomaisen joustavuuden ja prosessien luotettavuuden sekä lisää varaston tehokkuutta.

Hyvän valmistustavan periaatteita noudattava (GMP), Saksan Melsungenissa sijaitsevan Solupharm Pharmazeutische Erzeugnisse GmbH:n automatisoitu sisälogistiikkaratkaisu takaa erinomaisen joustavuuden ja prosessien luotettavuuden, joiden ansiosta se myös lisää varaston tehokkuutta.

Solupharm on erikoistunut steriilien injektoitavien valmisteiden ja infuusiovalmisteiden tuotantoon. Tästä syystä hyvän valmistustavan (Good Manufacturing Practices) asettamat vaatimukset oli otettava huomioon rakennettaessa yritykselle automatisoitua varastoa.

Joustava ja epäbyrokraattinen

Varastokapasiteettinsa lisäämiseksi Solupharm investoi kapeakäytävävarastoon ja kahteen automaattiseen kapeakäytävätrukkiin. ETXa-kapeakäytävätrukit on suunniteltu siten, että ne suoriutuvat 25 edestakaisesta varastoajosta yhden tunnin aikana. Ne käsittelevät tilauksia kahdella 35 metrin pituisella käytävällä. 

ETXa-mallit pystyvät varastoimaan ja ottamaan tavaroita jopa kuuden metrin korkeudesta. Energiansa ne saavat hyllyihin sijoitetuista virtakiskoista, minkä ansiosta ne ovat käytettävissä vuorokauden ympäri, kaikkina viikonpäivinä, joten akun varaamiseen tai vaihtamiseen tarvittavia katkoksia ei ole.

Automatisoitu kapeakäytävätrukki kapeakäytävävarastossa

Jungheinrichin varastonohjausjärjestelmä (WCS) takaa prosessien luotettavuuden ja lisää varaston tehokkuutta. Sen ansiosta mahdolliset sekaannukset ja kalliiksi käyvät, Solupharmin hintavien tuotteiden virheelliset kuormaukset ovat ollutta ja mennyttä. 

Toiminnanohjausjärjestelmä rekisteröi tavaroiden liikkeet ja käynnistää sisälogistiset prosessit. Sen jälkeen se ilmoittaa lavojen kuljetustilaukset varastonohjausjärjestelmään, josta varastotilaukset siirretään WLAN-yhteyden kautta automatisoiduille kapeakäytävätrukeille. 

Tämä mahdollistaa keskeytyksettömän ja ympärivuorokautisen toiminnan, eikä ylimääräisiä työntekijöitä tarvita enää yövuoroon päivystämään. Työntekijöiden työtaakka kevenee ja he voivat omistaa aikansa muihin hallinnollisiin tehtäviin.

Tähän ratkaisuun kuuluu myös varasisäänkäynnin sijoittaminen kapeakäytävävarastoon hätätilanteiden varalta. Sen ansiosta varastoa voidaan odottamattoman toimintahäiriön sattuessa käyttää myös manuaalisilla laitteilla.

Dr. Tobias Schönberg
Tuotannosta ja varastosta vastaava johtaja

”Jos tulevaisuudessa kaivataan parempaa suorituskapasiteettia, me olemme valmiina. Varasto on suunniteltu siten, että sitä on helppo laajentaa.”

Räätälöity ratkaisu mahdollistaa laajentamisen

Lopputuloksena oli räätälöity ja ennen kaikkea tulevaisuuteen suuntautuva kokonaisratkaisu, jota on tarpeen tullen mahdollista myös laajentaa. Jos suorituskapasiteettia on tulevaisuudessa tarpeen lisätä, varastoa on helppo laajentaa ja kapeakäytävätrukkien määrää lisätä.

Tämä ratkaisu lisää varaston tehokkuutta ja prosessien luotettavuutta sekä tulevaisuuskelpoisuutta.

Onko sinulla kysyttävää?