Yhteydenottolomake
+358 9 7599 330 Soita meille Maksuton puhelinnumero
Stage pfenning logistics
Logistiikkakalusto täyttää kovimmatkin vaatimukset

88 trukkia pfenning logisticsille

Jungheinrichin trukkikalusto muodostaa perustan pfenning logisticsin omistaman, 20 hehtaarin suuruisen logistiikkakeskuksen tehokkaille materiaalivirroille. Ruuhka-aikoina 88 oman trukin tueksi multicube rhein-neckar -logistiikkakeskukseen hankitaan vuokratrukkeja. 

Kapeakäytävien optimaalista tilankäyttöä

pfenning logistics GmbH on logistiikan asiantuntija Saksan Baden-Württembergin osavaltiosta. Vuonna 2013 pfenning logistics sijoitti yhtiön pääkonttorin Heddesheimiin ja rakensi sen yhteyteen uuden, 20 hehtaarin suuruisen multicube rhein-neckar -logistiikkakeskuksen. Investoinnin pääomamenot olivat suuruusluokaltaan 100 miljoonaa euroa. Uudessa rakennuksessa tavaroiden varastointi on jaettu kahteen eri alueeseen: pohjoisosassa on pääasiassa elintarvikkeita ja muita päivittäistavaroita, kun taas kemikaalit varastoidaan eteläosaan. Tässä kapeakäytävävarastossa siirrellään lavoja reilusti yli 5 000 kertaa päivässä.

Optimaalisen tilankäytön varmistamiseksi Jungheinrich tuli mukaan kehittämään tila- ja kalustokonseptia jo varsin varhaisessa vaiheessa. Siinä vaiheessa pfenning logistics oli jo päätynyt konseptiin, joka perustuu kapeakäytävävarastoon. Elintarvikkeiden käsittelyyn liittyvien vaatimusten vuoksi oli tärkeää, että kapeakäytävätrukit pystyvät toimimaan pitkiä aikoja vain yhdellä akun varauksella.

Christopher Granath
Prosessitekniikan johtaja, pfenning logistics

”Laitteet jaksavat helposti kaksi työvuoroa yhteen menoon. Sitä edistää myös energian talteenotto. Tämä oli meille ratkaisevaa tehdessämme hankintapäätöstä.”

Teleskooppihaarukoiden ansiosta entistä nopeammin

Trukkikaluston ytimen muodostavat 23 sähkökäyttöistä, haarukoiden kääntökelkalla varustettua EKX 515 -keräily-/kapeakäytävätrukkia, joita ohjataan käytävillä mekaanisesti. pfenning logisticsin prosessitekniikan johtaja Christopher Granath selittää: ”Jungheinrich on pyynnöstämme pitänyt käytävät todella kapeina, mikä on tehostanut tilankäyttöä entisestään. Lisäksi sekä pohjois- että eteläosan kapeakäytävät ovat saman levyisiä, joten EKX 515 -trukit mahtuvat niihin kaikkiin.” 

EKX 515 -kapeakäytävätrukit mukautuvat erilaisiin käyttövaatimuksiin ja niissä hyödynnetään energian talteenottoa. Trukkien teho perustuu 80 V:n kolmivaiheiseen vaihtovirtateknologiaan ja suureen vääntöön, jotka takaavat ärhäkän kiihtyvyyden. Jopa 8,4 metrin nostokorkeuteen yltäviä trukkeja käytetään tavaroiden varastointiin euro- tai teollisuuslavoille varaston pohjoisosassa. Varaston eteläosaa varten trukkeihin asennettiin kolmijatkeiset mastot, joiden ansiosta ne pystyvät pinoamaan kemikaaleja sisältäviä lavoja jopa 14,4 metrin korkeuteen. ”Asennutimme 16 trukkiin teleskooppihaarukat merkittävää elintarviketeollisuuden asiakasta varten. Niiden ansiosta varastotoimintomme ovat nopeampia ja suorituskapasiteettimme on huippuluokkaa”, Granath sanoo.

Trukkikalustoon kuuluu myös 65 ETV 216-, EFG 220- ja ERE 225 -perustrukkia, joista osassa hyödynnetään energian talteenottoa kuorman laskutoiminnoissa. Ruuhka-aikoina voidaan lisäksi käyttää vuokratrukkeja.

Tehokasta akunhallintaa

Christopher Granath kertoo: ”Halusimme käyttää parasta tekniikkaa, joten päädyimme Jungheinrichin kapeakäytävätrukkeihin, joista meillä oli jo entuudestaan hyviä kokemuksia muissa toimipaikoissamme. Pitkät käyttöajat vain yhdellä akun varauksella olivat olennaista hankintapäätöksen kannalta. Laitteet jaksavat helposti kaksi työvuoroa yhteen menoon ja toisinaan ne selviytyvät jopa kolmivuorokäytöstä kellon ympäri. Sitä edistää myös energian talteenotto. Tämä oli meille ratkaisevaa tehdessämme hankintapäätöstä.”
Christopher Granathin mukaan Jungheinrichin eduksi järjestelmätoimittajana olivat myös vuokralaitteiden erittäin lyhyet toimitusajat. Lisäksi Jungheinrich tarjosi yritykselle joustavia tukipalveluja toimeenpanovaiheissa. Niistä on esimerkkinä mm. 16 EKX 515 -trukin nopeusprofiilin ja nostokorkeuden säätäminen varaston pohjoisosaa varten – tehtävä, joka oli toteutettava jokaista 66 käytävää varten erikseen.

Onko sinulla kysyttävää?