Yhteydenottolomake
+358 9 7599 330 Soita meille Maksuton puhelinnumero
Stage GLX
Optimaalista keräilytehoa

Uusi jakelukeskus ja räätälöity varastojärjestelmä

GLX Global Logistic Servicen moderni, yhtenäinen sisälogistiikkaratkaisu ehkäisee pullonkaulojen muodostumista ja lisää varaston kapasiteettia tuntuvasti.

Jungheinrich järjesti Berliinin lähettyvillä Freienbrinkissä sijaitsevan GLX Global Logistic Service GmbH:n uuden jakelukeskuksen sisälogistiikan tismalleen asiakkaan erityisvaatimusten mukaan.

GLX-konserni on menestyksekkäästi kasvava toimitusketjun hallinnan alalla toimiva yritys, jolla on yli kuusi toimipaikkaa. Voimakkaan kasvun seurauksena GLX:n varastot olivat tulleet kapasiteettinsa äärirajoille, joten uusi logistiikkakeskus tarvittiin estämään pullonkaulojen muodostumista.

Muuttuneet markkinatilanteet edellyttävät lisää varastokapasiteettia

Jungheinrich tarjosi täydellisen palvelun, yhteyshenkilön ja projektipäällikön GLX-konsernin uuteen jakelukeskusprojektiin. Siis kaiken tarvittavan saman katon alta. Yhteistyössä asiakkaan kanssa Jungheinrich kehitti koko sisälogistiikkajärjestelmän.

Tavoitteena oli lisätä varaston kapasiteettia ja tehokkuutta tuntuvasti.

Roland Becker
Toimitusjohtaja

”Varasto ja materiaalivirta on mukautettu täydellisesti tarpeisiimme. Me saimme räätälöidyn varastojärjestelmän, joka sisältää myös keräilyjärjestelmän.”

Yhdessä kehitetty ratkaisu

Uusi 15 000 m²:n suuruinen, Berliinin kaakkoispuolella sijaitseva tavaranjakelukeskus on GLX:n Euroopan alueen varaosien ja jälkimarkkinointipalvelujen keskus. 

Modulaarisen hyllyjärjestelmän neljällä käytävällä on n. 10 500 varastopaikkaa. Kaksi induktiivisesti ohjattua Jungheinrichin EKS 210 -korkeakeräilytrukkia huolehtii pienten tynnyrien ja säiliöiden varastoinnista ja varastosta otosta.

Leveäkäytävän raskaalle kuormitukselle suunnitellussa lavahyllyjärjestelmässä on lisäksi n. 15 000 varastopaikkaa, joita käytetään työntömastotrukkien avulla. Kaiken kaikkiaan tässä 140 m pitkässä ja 110 m leveässä varastossa on 20 Jungheinrichin trukkia huolehtimassa kuljetustehtävistä.

Modulaarinen hyllyjärjestelmä tarjoaa myös erityisratkaisun palontorjuntaan, jonka ansiosta hyllystössä ei tarvitse käyttää sprinklerijärjestelmää.  

Tehokkaammat prosessit ja nopeampi keräily

Tavaroiden määrän ja kokonaiskapasiteetin kasvu sekä entistä tehokkaammat prosessit ja nopeammin sujuva keräily takaavat, että GLX-konserni on täydellisessä valmiudessa tulevaa kasvua ajatellen. 

Yrityksessä pohditaan jo myös varaston liittämistä suoraan SAP-järjestelmään Jungheinrichin varastonohjauksen (warehouseNavigation) avulla.

Lopputulos: täydellisesti asiakkaan tarpeisiin räätälöity ratkaisu, joka on lisäksi toteutettu tulevaisuutta silmällä pitäen.

Onko sinulla kysyttävää?