Yhteydenottolomake
+358 9 7599 330 Soita meille Maksuton puhelinnumero
Stage Kundenbeispiele
Sveitsin korkein korkeavarasto

EMS-Chemie laajensi varastokapasiteettiaan Jungheinrichin avulla ennätysajassa

Graubündenistä maailmalle: Domat/Emsissä toimiva EMS-Chemie AG on maailmanlaajuinen tekijä useilla eri sektoreilla. Jatkuvan kasvun takaamiseksi Jungheinrichilta tilattiin kolmannen korkeavaraston rakennus- ja toimintopalvelut. Kyseessä oli ennätysprojekti sekä rakentamisajan että laajuuden suhteen.

Laajennus rajoitetulla pinta-alalla

EMS-konserni on maailmanlaajuisesti tunnettu polymeerimateriaalien ja erikoiskemikaalien asiantuntija. Ennen projektin aloittamista Jungheinrichin kanssa, yrityksen tontilla Graubündenin kantonissa sijaitsevassa Domat/Emsissä oli kaksi korkeavarastoa. EMS Chemien toiminnan jatkaessa laajentumistaan myös varastokapasiteettia oli saatava lisää.

Jungheinrichin tehtävänä oli rakentaa kolmas korkeavarasto, johon tulisi 12 800 lavapaikkaa mahdollisimman pienelle pinta-alalle, mahdollisimman nopeasti ja vieläpä yrityksen toimintojen häiriintymättä. Tontti sijaitsee suunnitteilla olevan ohitustien varressa, joten tavoiteltu varastokapasiteetti oli saavutettavissa vain rakentamalla ylöspäin. Kaikki tämä asetti projektille poikkeukselliset mittasuhteet. Korkeavarasto 3:sta laajeni lopulta Sveitsin korkein automaattinen korkeavarasto, jonka mitat olivat 44 m x 15 m!

Asennus ja käyttöönotto muutamassa viikossa

Jungheinrichin toimeksianto sisälsi varaston suunnittelun, toimituksen, asennuksen ja käyttöönoton sekä paljon muuta. Jungheinrich mukautti lähetyshallissa olevan kuljetintekniikan tarkoituksenmukaisesti ja integroi uuden rakennuksen EMS Chemien varastonhallintajärjestelmään. Vain 14 viikon ajan Domat/Emsissä työskennellyt Jungheinrichin tiimi asensi paikalleen 1 000 tonnia terästä, 500 000 ruuvia, 11 km tukia ja 55 km lavatelineitä. Koska jokaisen lavan tuli kestää jopa 1,3 tonnin kuormaa, lattialevyt on erittäin raskaaseen käyttöön tarkoitettuja, 70 cm paksuja.

Rakenteessa käytettävän teknologian oli oltava huippuluokkaa, hallin mittojen erittäin toimintakykyisiä ja aikataulutuksen tehokasta. Raskaaseen käyttöön suunnitellut tukilaattarakenteet lennätettiin paikalle helikopterilla. Viimeisimpänä rakennuksen korkeus ja tuulikuormat edellyttivät erikoiskiinnittimien käyttöä. Molemmat Jungheinrichin hyllystöhissit nostettiin katossa olleiden aukkojen kautta paikoilleen hyllystöjen väliin. Siihen tarvittiin maailman suurinta ajoneuvonosturia. Projektin aloitusta ja varaston pystytystä edisti valtavasti asiakkaan oman projektipäällikön poikkeuksellisen hyvä alan asiantuntemus. Hän avusti Jungheinrichin ja projektiin osallistuneiden muiden asiantuntijoiden välisessä kommunikoinnissa. Kaikki aspektit onnistuttiin sovittamaan tehokkaasti yhteen, minkä seurauksena muutokset ja laajennukset saatiin toteutettua kymmenen viikkoa ennen suunniteltua määräaikaa!

Kattavaa palvelua kellon ympäri

Tehtävä suoritettu? Toki, muttei vielä viety päätökseen. Jungheinrichin tiimi vastaa toimintojen sujuvuudesta vielä korkeavaraston käyttöönoton jälkeenkin. EMS-Chemie AG päätyi huolenpitosopimukseen, joka sisältää myös ympärivuorokauden päivystävän hätäpalvelun. Sen mukaan Jungheinrich vastaa laitteiston huollosta ja ylläpidosta eri puolilla Sveitsiä työskentelevien yli 100 huoltoteknikkonsa avulla.

Onko sinulla kysyttävää?