Yhteydenottolomake
+358 9 7599 330 Soita meille Maksuton puhelinnumero
Stage Birner
Maanjäristysvarma ja tehokas

Birner optimoi logistisen työnkulkunsa modernin jakeluvaraston avulla

Birner on Itävallan suurin autojen varaosajälleenmyyjä. Markkinoiden kehitys johti tarpeeseen rakentaa moderni jakelukeskus. Se vain sattuu sijaitsemaan kategorian 4 maanjäristysvyöhykkeellä. Jungheinrichin konsepti vakuutti Birnerin – tätä viimeisintä kehitystä edustavaa varastoa ei heiluta mikään.

Yksityiskohtaista suunnittelua

Vuonna 2016 yhteensä 560 työntekijää 29 toimipaikassa eri puolilla Itävaltaa työllistävän Birnerin liikevaihto oli noin 140 miljoonaa euroa. Yrityksen tuotevalikoimassa on 350 000 toimitettavaa tuotetta, joista 150 000 on jatkuvasti varastossa. Tuotevalikoiman tasainen kasvu edellytti uudenlaista logistiikkastrategiaa. Siksi Birner päätti rakentaa uuden jakeluvaraston. Sen tavoitteena oli tehostaa työnkulkua, parantaa varaston hallittavuutta ja hyödyntää tehokkaampaa synergiaa entistä paremmin. Lisäksi varaston piti selviytyä nykypäivän digitaalisista vaatimuksista. Ensi silmäyksellä konsepti ei teknisen toimeenpanon suhteen vaikuttanut erityisen vaativalta, mutta teknisiä haasteita paljastui kuitenkin yksityiskohdista.

Stefan Ulz
Logistiikkapäällikkö, Birner GmbH

”Jungheinrich todisti olevansa yhteistyökumppani, joka voisi toimittaa meille parhaan hylly- ja turvallisuuskonseptin.”

Turvallinen, nopeampi, älykkäämpi – logistiikkaratkaisu saman katon alta

1990-luvulta peräisin ollut, 11 600 m²:n suuruinen kiinteistö piti mukauttaa ja uudistaa nykypäivän vaatimusten mukaisesti. Samalla kävi myös selväksi, että kyseinen alue oli seismisesti aktiivista. Turvallisuudesta ja vakaudesta tuli ensisijaisen tärkeää. Jungheinrich vakuutti Birnerin räätälöidyllä, viimeisintä kehitystä edustavalla maanjäristysvarmalla keskittämiskonseptillaan.

Tavarantoimittajien toimituksista täydellisten tilausten toimitukseen – ratkaisu sisälsi hyllystöt, teräsrakenteita valmistavan laitoksen ja lavahyllyvaraston, jotka takaavat varaosien tehokkaat ja yhdenmukaiset prosessit. Eri alueet on yhdistetty toisiinsa lava- ja säiliökuljetintekniikan avulla. Varaston kapasiteetti on tällä hetkellä lähes 5 700 lavaa ja siinä on yli 160 000 hyllypaikkaa. Lisäksi trukit keventävät työtaakkaa ja avustavat prosessien optimoinnissa.

Kolminkertainen voittaja – tulevaisuuden suorituskykyä

Logistiikkapäällikkö Stefan Ulz on tyytyväinen lopputulokseen: ”Jungheinrich osoitti olevansa kolmesta hyllyjärjestelmistä tarjouksensa jättäneistä tahoista juuri se oikea kumppani, joka kykenee toimittamaan parhaan hylly- ja turvallisuuskonseptin ja kolmikerroksisen keräilyvaraston. Erityisen vakuuttavaa meistä oli se, että kaikki osaratkaisut voitiin integroida saumattomasti yhteen, jolloin lopputuloksena oli kokonaisvaltainen logistiikkaratkaisu.” Tämä kumppanuus on kestävä, sillä ”aiomme jatkossakin käyttää Jungheinrichin palveluja, etenkin jakelukeskuksen mahdollisen laajennuksen suhteen”, Ulz sanoo.

Onko sinulla kysyttävää?