Yhteydenottolomake
+358 9 7599 330 Soita meille Maksuton puhelinnumero
zoneCONTROL
03/07/2019

Kuljettajaa avustavat järjestelmät takaavat turvallisuuden

Kuljettajaa avustavilla järjestelmillä parempi ihmisten, trukkien ja varaston turvallisuus. 

  • Onnettomuuksien ehkäiseminen kuljettajaa avustavien järjestelmien avulla
  • Vaara-alueiden älykäs hallinta zoneCONTROL-järjestelmällä
  • Esteetön näkyvyys kaikkiin suuntiin addedVIEW-järjestelmän digitaalikameroilla

Hampuri, Saksa: Kasvava dynamiikka ja monimutkaiset prosessit lisäävät varaston vaarapotentiaalia. Jungheinrich on ottanut tavoitteekseen vähentää sisälogistiikkaan liittyviä tapaturmia ja asettanut henkilöiden ja varaston turvallisuuden pysyvästi etusijalle. Kuljettajaa avustavat järjestelmät voivat auttaa tunnistamaan kriittiset tilanteet ajoissa ja siten minimoimaan onnettomuuksien vaaran. Jungheinrichin kuljettajaa avustavat järjestelmät zoneCONTROL ja addedVIEW kohentavat varaston turvallisuutta ja tehostavat varaston prosesseja.

zoneCONTROL
zoneCONTROL on radiopohjainen kuljettajaa avustava järjestelmä. Se koostuu kiinteästä tukiasemasta, trukkiin asennetusta näytöllisestä mobiililaitteesta sekä henkilökäyttöön tarkoitetusta moduulista.
Järjestelmä mm. varoittaa henkilöistä ja trukeista näkyvyydeltään heikoissa paikoissa. Lisäksi liikenteen solmukohdat voidaan järjestää niin, että trukin enimmäisnopeus hidastetaan hidasajoon alueilla, joilla liikkuu samanaikaisesti useita trukkeja.

Saman tukiaseman voi yhdistää myös hallin ovien ohjausjärjestelmän kanssa niin, että ovet avautuvat kulkuluvallisten trukkien lähestyessä ja pysyvät kiinni muilta trukeilta. Kyseisen trukin kuljettaja näkee ilmoituksen trukin näytössä. Trukin nopeuden voi kuitenkin myös alentaa hidasajoon. Tukiasemaan voidaan yhdistää myös liikenne- tai varoitusvaloja ympäristöön annettavia ilmoituksia varten. zoneCONTROL-järjestelmän voi joustavasti mukauttaa varaston tarpeisiin myös myöhemmässä vaiheessa. Järjestelmää voidaan käyttää myös trukkikantaan kuuluville muiden valmistajien trukeille. zoneCONTROL-järjestelmän kaikki toiminnot katetaan samoilla komponenteilla. Siten siinä on helppo huomioida myös varastoon tehdyt muutokset tai kaluston laajentaminen. zoneCONTROL ei vaadi keskusohjausyksikköä. Myöskään erillistä palvelinverkkoa ei tarvita. Jokaisen tukiaseman voi konfiguroida helposti ja yksilöllisesti. Näin turvallisuutta voidaan parantaa tilannekohtaisesti ja tarkasti varaston ratkaisevissa paikoissa kuitenkaan tehokkuutta heikentämättä.

addedVIEW
addedVIEW on digikameroihin perustuva järjestelmä, joka takaa esteettömän näkyvyyden kaikkiin suuntiin. Kuljettajaa avustavana järjestelmänä se sopii erityisesti vastapainotrukkeihin. Digitaalinen kameratekniikka reagoi erityisen hyvin haastaviin valo-olosuhteisiin valaisuparametrien dynaamisen säädön ansiosta. Tämän ansiosta vältetään voimakkaasti yli- tai alivalottunut kuvantoisto esimerkiksi varaston ulko- ja sisäalueiden välisissä vaalean ja tumman siirtymäkohdissa, ja kuljettajalla on aina selkeä kuva ympäristöstään. Lisäksi digikameroita käytettäessä neljän yksittäisen kameran kuvavirta voidaan yhdistää yhdeksi yhtenäiseksi reaaliaikaiseksi kuvaksi niin, että kuljettaja näkee trukin lintuperspektiivistä (”bird-view”). Erityisesti haarukan kärjet ja vastapaino näkyvät tarkasti yhtäjaksoisessa kuvassa. addedVIEW-järjestelmän mahdollistaman esteettömän näkyvyyden ansiosta kuljettaja navigoi turvallisesti ja nopeasti myös ahtaissa ja hankalissa paikoissa.

Onko sinulla kysyttävää?