Call4Service
Yhteydenottolomake
+358 9 7599 330 Soita meille Maksuton puhelinnumero
Mirka lehdistötiedote asrs lavahyllyvarasto
06/19/2023

Mirka Oy:n uusi automaattinen lavahyllyjärjestelmä

Mirka Oy:n uuden automaattisen lavahyllyjärjestelmän toteuttaa Jungheinrich. 
Mirka Oy investoi yli 20 miljoonaa euroa automatisoidun korkeavaraston laajennukseen sekä korkeavaraston yhteyteen rakennettavaan uuteen tuotantohalliin. Investointi toteutetaan Mirkan Jepuan tehtaan yhteyteen.

Jungheinrich Lift Truck Oy toimittaa korkeavarastoon nelihissisen automaattisen lavahyllyjärjestelmän, jossa on 6 048 eurolavapaikkaa. Lavahyllyjärjestelmän pituus on 100 metriä, leveys 30 metriä ja korkeus 20 metriä.

Maarakennustyöt Jepualla alkoivat maaliskuussa 2023 ja korkeavaraston ja hallin odotetaan valmistuvan tammikuussa 2024. Jungheinrichin on tarkoitus aloittaa automaatiojärjestelmän asennus helmi-maaliskuussa 2024.

Mittavan investoinnin takana on yrityksen halu varmistaa riittävä varastointi- ja tuotantokapasiteetti nyt ja tulevaisuudessa, kertoo logistiikkapäällikkö Johan Vestlin Mirka Oy:stä.

Johan Vestlin
Logistiikkapäällikkö

"Sisälogistiikkaan täytyy investoida, jotta pystymme mahdollistamaan tuotannon kestävän kasvun."

Jungheinrich valikoitui lavahyllyjärjestelmän toimittajaksi kilpailutuksen kautta. Mirka punnitsi saatuja tarjouksia tarkkaan, koska lavavarasto on yrityksen ”tuotannon sydän”, kertoo Vestlin. 

- Jungheinrich erottui edukseen hyvän suunnittelun ja paikallisen huoltoverkoston ansiosta.

Automaatiojärjestelmien liiketoimintapäällikkö Janne Alanen Jungheinrichista kertoo, että järjestelmä tuo Mirkalle kilpailuetua optimoimalla tilankäytön joustavalla tavalla. Haasteena on, että rullien koko ja paino vaihtelee, ja järjestelmän on kyettävä toimimaan täydellä teholla seitsemän päivää viikossa.

- Meillä on mittava hardware- ja softwareosaaminen, jolla tämä projekti saadaan menestyksellä maaliin. Jatkon varmistaa oma, Vaasassa sijaitseva huoltokeskuksemme, Alanen toteaa.

Johan Vestlinin mukaan yhteistyö on käynnistynyt hienosti ja erilaisia jatkosuunnitelmiakin on jo alustavasti mietitty.

Johan Vestlin
Logistiikkapäällikkö

"Tässä projektissa Jungheinrich on ensin selvittänyt huolella sen, mitä tarpeita meillä on ja sitten tarjonnut toimivia ratkaisuja. Toivomme, että sisälogistiikkayhteistyö Jungheinrichin kanssa on luonteeltaan jatkuva."

Lue lisää Mirkasta täältä >>

Tutustu Jungheinrichin automaattiseen lavahyllyjärjestelmään:

Lyhyet tilausjaksot, pienemmät eräkoot, lyhyemmät toimitusajat: automaattivarastot ovat vastaus markkinoiden kiristyneisiin vaatimuksiin.

Onko sinulla kysyttävää?